/ Folk

Johanne Killi 71 grader nord kjendis

Johanne Killi med i 71° nord kjendis

Freeskistjerna fra Dombås ble overrasket av utfordringene hun møtte da hun var med på 71 grader nord innspillingen tidligere i år. Allikevel forteller hun om en opplevelse hun ikke ville vært foruten.

Sist oppdatert 4. september 2023 kl 14.30
71 grader nord Johanne Killi
TV KLAR: Johanne Killi blir å se i årets sesong av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Foto: Christian Nerdrum

– Jeg fikk meg en liten overraskelse i starten, det startet tyngre enn jeg hadde trodd. Men det var fascinerende å oppleve at man kan presse seg mye lengre enn man selv tror, skriver Johanne Killi til Fri Flyt.

Freeskistjerna var på innspilling i vår der hun var med i konkurransen om å kjempe seg fra Lindesnes til Nordkapp sammen med ni andre kjendiser.

Killi er en av landets fremste freeskiutøvere og kan vise til en rekke X Games og VM-medaljer. I fjor vant hun verdenscupen sammenlagt etter sin beste sesong noensinne.

71 grader nord kjendis 2023
BUKETT: Programleder Tom Stiansen løftes opp av deltagerne i «71° nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge. Fra venstre: Kevin Lauren Soleng, Anne Rimmen, Arman Surizehi, Maria Stavang, Bilal Saab, Terje Sporsem, Stiansen, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Johanne Killi og AnneMa Yuvali. Foto: Tor Lindseth

Deltakerne i årets sesong er en god miks av TV-profiler, komikere, influencere og idrettsutøvere. Killi selv beskriver det som en herlig gjeng.

– Jeg var på tur med en helt herlig gjeng! En god og blandet gjeng, men vi «vibet» bra sammen og ble fort godt kjent.

Programmet sendes på TVNorge og discovery+, med premiere torsdag 7. september klokken 20:30.

25-åringen fra Dombås er relativt fersk, men ikke helt ny til realityscenen. I fjor vinter var hun å se på «Fangene på fortet» der hun blant annet konkurrerte mot snowboarder Marcus Kleveland.

Landslagskamerat og regjerende olympisk mester Birk Ruud deltok i den 13. sesongen av programmet for to år siden, der han til slutt endte på en 2. plass. Killi forteller at det var ekstra gøy å følge med da Ruud deltok og fikk kanskje allerede da øynene opp for egen deltakelse.

– Jeg har sett på flere sesonger av 71 grader nord, og synes det var ekstra gøy å følge med når Birk var med for to år siden. Det virket som en unik mulighet for å kunne oppleve Norge og utfordre seg selv på forskjellige områder. I tillegg er det gøy å bli kjent med nye mennesker, som man ellers aldri ville møtt på.

oppblåsbart liggeunderlag
Les også

– Det er noe av det kuleste jeg har vært med på! For min del synes jeg det var veldig godt å gi slipp på skjermtid, de hverdagslige oppgavene og hverdagens tankekjør. Heller leve i nuet og nyte opplevelsene her og nå. Det er noe jeg har prøvd å bli flinkere til i etterkant også, og anbefaler alle å legge bort mobilen så ofte de klarer, skriver Killi.

Utfordrende

– Det som var mest utfordrende for min del var å ikke vite hva og når ting skulle skje. Vi hadde ikke klokke, og fikk ikke vite hva etappen skulle innebære og når den var ferdig. Det hendte at vi ble vekket veldig tidlig på morgenen og at etappen kunne vare i over 12 timer, forteller hun.

Til tross for utfordringene forteller Killi at hun fikk bruk for idrettsferdighetene sine på den lange reisen.

– Jeg hadde nok en liten fordel som idrettsutøver når det kom til det fysiske og noen ganger det mentale. Det ble lange og uforutsigbare dager, der jeg fikk tatt i bruk en del egenskaper jeg har fått opp gjennom idrettskarrieren.

VELG RETT: Toppturutstyr er en jungel. Her lærer vi deg å velge riktig utstyr. Foto: Håvard Myklebust
Les også

Kunne gjort det igjen

– Når innspillingen var over, hadde jeg egentlig bare lyst til å gjøre det på nytt, forteller Killi.

Da det var tilbake til hverdagen var hun blitt så vant til friluftslivet at det føltes rart å komme hjem igjen.

– Det var merkelig å komme tilbake til Oslo, jeg hadde blitt godt vant med å bo ute i naturen omringet av få personer, gå i turklær og spise turmat. Jeg var i en liten boble i nesten to uker etter innspillingen, bare det å gå på butikken igjen føltes rart ut.


Johanne Killi og Birk Ruud er ikke de eneste skiprofilene som har deltatt i 71 grader nord. Marthe Kristoffersen har tidligere vært med i kjendisversjonen, mens Fredrik Luytkis har vært med i den vanlige varianten.

- Gleder eller gruer du deg til det skal vises på TV?

– Jeg grugleder meg, hehe! Det var mange etapper jeg var ganske på felgen, så man får vel se en litt sliten Johanne, skriver Killi.

Tror du folk får se en ny side av deg som de ikke har sett før?

– Jeg prøvde bare å være meg selv, men man kan muligens bli en litt annen side av seg selv når man er mentalt sliten. Jeg husker ikke alt, så jeg er spent på å se det selv.

exped ultra xp sovepose
Les også
Publisert 3. september 2023 kl 16.14
Sist oppdatert 4. september 2023 kl 14.30
annonse
Relaterte artikler
BREDE SKI: Johanne Killi på frikjøring i Strynefjellet, med bredere ski enn vi er vant til å se henne på. Foto: Christian Nerdrum
Gir seg som konkurransekjører

Johanne Killi gir seg som konkurransekjører

PERFEKSJON: Helt grei presisjon på utformingen av hoppene i Swatch Nines Foto: Theo Acworth
Se film fra den vanvittige konkurransen

Dobbelt norsk i Nines: – Gjorde mitt største triks

KRITISERER MEDIA: Johanne Killi mener at media bør dekke freestyle på lik linje som alpint og langrenn. Foto: Christian Nerdrum
Johanne Killi ønsker mer inkluderende miljø:

– Jeg syns vi får veldig dårlig dekning

Johanne Killi i OL-finalen.
OL-dommer etter Killis skuffende score

OL-dommer står for Johanne Killi-avgjørelse

Johanne Killi klar for slopestylefinale.
Johanne Killi nest best i slopestyle-kvallik

Johanne Killi til OL-finale i slopestyle

Johanne Killi
Johanne Killi tilbake fra skade

Johanne Killi tilbake fra skade

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen