/ Folk

Johanne Killi til OL-finale i slopestyle

Johanne Killi leverte to svært solide omganger i nattens slopestyle-kvalifisering og sikret finaleplass. Sandra Eie må se finalen som tilskuer, i likhet med flere andre profiler.

Sist oppdatert 14. februar 2022 kl 05.09
Johanne Killi klar for slopestylefinale.
TIL FINALE: Johanne Killi sirket natt til mandag finale i slopestyle i OL. Foto: ESPN

– Det er kjempegøy å lande to run. Jeg var nervøs og redd for å ikke lande noe og ikke gå videre. Jeg ville gjøre mitt beste på ski og veldig glad for å komme videre, sier Johanne Killi til Discovery etter å ha sikret finaleplass i slopestyle.

Etter en storm søndag ble kvinnenes kvalifisering i slopestyle i OL i Beijing flyttet til mandag. Selv om flere slet med forholdene, leverte Killi oppskriftsmessig og sikret plass i morgendagens finale.

For i første omgang fikk Killi 81.48 poeng i etter en switch 270 blind side, 270 på railen og en frehntside 450 av på de tre railene i starten av runnet.

På hoppene gjorde hun en stor cork 900 før hun avsluttet med switch 720 i hver sin retning. Runnet plasserte Killi på en da foreløpig førsteplass foran Kelly Sildaru - og finaleplassen var i realiteten sikret.

– I dag synes jeg Johanne kjører ordentlig bra med full kontroll og masse attitude. Dette kan bli ordentlig spennende i finalen, sier ekspertkommentator Bendik Øye.

På jakt etter parkski? Her finner du test av twintipski.

Plassen holdt helt til nevnte Sildaru kjørte sin andre omgang. Med blant annet to 1080er og solide rails leverte hun mandagens høyeste score med 86.15 poeng.

Killi leverte et likt run i andre omgang, men forbedret seg ytterligere og scoret 86 poeng - altså kun 0.15 små poeng bak ledelse. Dermed var det ingen tvil om finaleplasse til Killi.

I finalen har forøvrig Øye spådd medalje til Killi.

Sandra Eie klar for OL-finale.
TIL FINALE: Sandra Eie er klar for finale sammen med Johanne Killi. Foto: Skjermdump

Ingen finale på Eie

Mest spenning i andre omgang var det knyttet til Sandra Eie. I første run leverte følgende: Switch 270, kun railing på andre rail før hun avsluttet med en frontside 450 av. På hoppene gjorde hun 540 i ulike retninger. I målromdet var Eie middels fornøyd med egen innsats.

49.08 poeng la Eie inn på en foreløpig 10. plass. Men allerede før omgangen var over lå hun et stykke utenfor finaleplass.

Andre omgang var nesten over før den hadde startet for Eie, som bommet allerede på første rail. Dermed blir det ingen finale for Eie.

– Jeg har hatt vondt hele uka. Det gikk ikke ikke i dag. Det er helt greit. Jeg har også slitt med å føle meg komfortabel i løypa, sier Eie i TV-sendingen.

Flere store bommet

Hun var derimot ikke den eneste som slet mandag. Regjerende olympisk mester Sarah Hoefflin bommet i sine to omganger.

Heller ikke Meghan Oldham gikk videre. Forhåndsfavoritt Tess Ledeux slet også i første omgang, men klarte riktig nok å ta seg til finale.

– Det virker som om forholdene ikke er lette når så man dyktige skikjørere gjør såpass mange rotefeil, sier Øye.

På spørsmål om årsaken, svarte Killi følgende:

– Det er nok en blanding av kulda og coursen. Men det er nok mest av alt presset.

Konkurransen skulle altså egentlig blitt kjørt natt til søndag, men et voldsomt snøvær gjorde det umulig å kjøre. Dermed ble kvalifiseringen til kvinner flyttet en dag, i likhet med alt annet. Finalen går altså natt til tirsdag.

Både Killi og Eie var med i Big Air-finalen i forrige uke, men lykkes ikke i finalen. Mesterskapet er Eies OL-debut, mens Killi kom på 5. plass i Sør-Korea i 2018.

Publisert 14. februar 2022 kl 04.32
annonse
Relaterte artikler
BREDE SKI: Johanne Killi på frikjøring i Strynefjellet, med bredere ski enn vi er vant til å se henne på. Foto: Christian Nerdrum