– Jeg følte selvfølgelig litt press, siden det var en konkurranse, men satte en switch double 1080, som er mitt største triks, sier Johanne Killi.

Under den svært prestisjetunge Swatch Nines i Sveits, tok Johanne Killi seieren i skiklassen foran lagvennnine Sandra Eie denne helgen.

Killi har i likhet med Eie hatt sin beste sesong noensinne, og sikret for noen måneder siden dessuten sammenlagtseieren i verdenscupen.

NY SEIER: Johanne Killi har all grunn til å være fornøyd med denne vintersesongen. Foto: Swatch Nines
NY SEIER: Johanne Killi har all grunn til å være fornøyd med denne vintersesongen. Foto: Swatch Nines

Tusenvis av tilskuere strømmet til bakkene i Schilthorn-Piz Gloria for å få med årets mest ambisiøse parkoppsett med de ikoniske fjellene Eiger, Mönch og Jungfrau som bakteppe.

– Seieren var uforventet. Dommerne dømte ett teknisk triks og et stiltriks. Jeg hadde det egentlig bare veldig gøy under konkurransen, og at jeg stakk av med seieren var en ekstra bonus, sier Killi.

I konkurransen var det ganske flatt lys, men Killi prøvde seg likevel på et av sine vanskeligste triks. Nemlig en switch double cork 1080.

– Jeg skjønte at jeg kunne få en grei plassering med det trikset, sier Killi til Fri Flyt.

Hun hadde satt dette trikset tidligere under eventet, men under bedre værforhold.

– Men jeg ville gjøre det igjen, under konkurransen. Mest på grunn av det mentale, og vise meg selv at jeg kan det, fortsetter hun.

MOTIVERT: Sandra Eie landet en andreplass i Nines, og er motivert som aldri før etter hennes beste sesong noensinne. Foto: Swatch Nines
MOTIVERT: Sandra Eie landet en andreplass i Nines, og er motivert som aldri før etter hennes beste sesong noensinne. Foto: Swatch Nines

Nines har som vanlig laget et innovativt sett med elementer av hopp og rails som kan minne om et sandslott av snø - designet for å presse grenser hos et knippe av verdens beste ski- og brettkjørere.

– Alt føles så fake, fordi det ser så sykt bra ut, og så er det helt virkelig! Hvordan de får til å bygge ett sånt setup skjønner jeg ikke, men utrolig glad for at jeg fikk muligheten til å stå på ski der, og ha det gøy, sier Sandra Eie.

Hun forteller at motivasjonen er på topp etter en lang og hektisk vinter.

– Gleder meg til å fullade batteriene og legge ned jobben i sommer, så er jeg klar for neste sesong, fortsetter hun.

Se Johanne Killi i Swatch Nine 2023

Killi har tidligere hintet om å legge skiene på hylla, men i likhet med Eie er hun motivert til en ny sesong.

– Jeg har lagt fra meg tanken om å legge opp. Men jeg er forberedt på at det kommer til å gå opp og ned. Derfor vil jeg se an hva jeg vil være med på kommende sesong, og gjøre det som får meg til å trives, fortsetter Killi som innrømmer at hun er sliten etter en lang vintersesong.

Østerrikske Clemens Millauer tok seieren i snowboardkonkurransen for menn, mens kanadierne Max Moffatt og Emeraude Maheux vant kategoriene for ski menn og snowboard for kvinner.

Big air-konkurransen ble holdt i et uformelt «jam»-format. Hver utøver måtte lande både et teknisk triks og et stiltriks, som deretter ble kombinert for en samlet poengsum.

Oppsettet for 2023-oppsettet inneholdt et stort hopp med flere starter på forskjellige nivåer. Det inkluderte også en tresidig overgang, inkludert snøkupler, tunneler, rails og en hel skatebowl i treverk for skateboardere og BMX-ere.