– Jeg hadde håpet på gull, men er utrolig fornøyd med sølv. Dette var kjempegøy. Nivået var bra, sier Killi.

Søndagens Big Air-finale for kvinner fikk litt av en pangstart. Allerede etter den andre runden hadde Sarah Höfflin, Tess Ledeux og Johanne Killi satt hver sine dobbel cork-variasjoner. Dermed ble det hard konkurranse om de tre medaljeplassene.

Etter å ha satt sin switch dobbel cork 1080 med japan grab og venstre cork 900 ble Killi betalt med totalt 79 poeng. Det var likevel ikke nødt til å matche suverene Sarah Höfflin, som på sin side gjorde switch dobbel cork 900. Til sammen avsluttet hun konkurransen med 86 poeng. 

– Dette er virkelig Sarahs dag, utbrøt NRKs ekspertkommentator Fridtjof Fredricsson.

Tess Ledeux tok bronsemedaljen. Killi tok dermed sin femte medalje i X Games. 

Beste triks til Johanne

Johannes switch dobbel cork 1080 med japan var likevel konkurransens beste triks.

– Johanne gjør en vanskeligere grab enn de andre, og hever nivået, konstaterte Fredricsson.

Killi slet litt med knærne i forkant av konkurransen, etter å ha falt flere ganger før slopestylefinalen.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle kjøre i dag på grunn av kneet.  Det var vondere å gå opp bakken og trappa enn å kjøre ski, sier Killi.

Slopestyle-vinner trakk seg

Devin Logan og Maggie Voisin (som tok gull i slopestylefinalen) trakk seg i forkant av konkurransen, og det var kun fire deltakere som stilte til start i Big Air-finalen søndag. 

– De sier de er sliten. X Games-uken er hektisk. Jeg tror det er en kombinasjon av formatet som kjøres i år. Det er også et OL som kommer om noen uker, sier landsvagskjører Felix Stridsberg-Usterud til NRK om frafallet.

Det nye formatet innebærer at man må gjøre triks både til høyre og til venstre. Flere av kjørerne er kritiske til formatet.

– Det gamle formatet gjør det mer spektakulært og kreativt. Jeg tror ikke dette formatet lever til neste år, sier Usterud.

Killi var uheldig i slopestyle-finalen og mistet skien på det siste og avgjørende hoppet. Der prøvde hun nevnte switch dobbel cork 1080. Trikset lærte hun seg under oppvarmingsdagene til X Games. Hun fikk derimot en god trøst med sølvmedalje i Big Air-konkurransen.