Johanne Killi lå frem til sitt siste forsøk utenfor pallen. I sitt siste run dro hun frem en clean clean switch høyre dub 10 japan, og scoret kveldens høyeste enkeltscore med 48.00. Selv med kveldens høyeste score var det ikke nok til å overliste Mathilde Gremaud, som tok gullmedaljen.

Etter å ha satt en cork 9 tail mot venstre, i tillegg til sin dobbeltcork, fikk Killi en total score på 80.00. Gremaud vant med 83.00, og Kelly Sildaru tok bronse med 79.00.

Les også: Killi havnet utenfor pallen

Etter å ha misset pallen med én plass i slopestyle noen timer i forvein, hvor Killi i utgangspunktet var en større favoritt, smakte nok sølvmedaljen ekstra godt. 

- Vil jo si hun med sitt brede repertoar av triks både hopp og rails er en større favoritt i slopestyle enn i big air. Så det er veldig imponerende av Johanne å kline til med en sølvmedalje i big air, sier Bendik Øye til Fri Flyt.

Les også: Gode sjanser for norske medaljer i X Games

Det var tydelig at kjørerne måtte dra frem sine aller beste triks for å hevde seg i toppen. Totalt fem av åtte kjørere sendte dobbelflips, og Sarah Hoefflin fikk seg en real trøkk i sitt forsøk på switch dub. 

Johanne sin sw dub 10 japan som sikret henne sølvet i siste run:

Skjermbilde 2019-01-26 kl. 09.23.43
Skjermbilde 2019-01-26 kl. 09.23.43

Les alt om X Games her

Les også: Norge i X Games

Les også: Slik velger du parkski