/ Skitest

Twintipski – test av twintip-ski til park

De beste twintipskiene til park og jibbing

Twintip er ski med tupp i begge ender, og er spesielt godt egnet til å kjøre i park. Men skiene finnes i alt fra smale parkski til bredere og mer allsidige modeller. Her er test av ulike modeller og guide til hvilke twintip-ski du bør velge.

Sist oppdatert 5. april 2022 kl 09.44
twintipski test
VERKTØY FOR SKILEK: Åsmund Hårklau bryter regelen om sikksakk-kjøring i heistrasseen på Folgefonna. Ikke så rart, når det er lekne pipevegger på begge sider av t-kroken. Foto: Hans Petter Hval

Twintip-ski kan grovt sett deles i to kategorier, de som er spesialisert mot triks, hopp og rails i parken (evt. gata) og mer allsidige ski for frikjøring og løssnø.

Nye tester av parkski for sesongen 2022/ 23: K2 sin nye og oppdaterte Poacher er solid - Tom Wallisch sin nye promodell fra Line er temmelig kompromissløs, og det samme kan du si om parkskia fra det nye, svenske merket 1000 skis. Atomic har et fint alternativ i Bent 90 og man skal aldri se bort fra Armadas Henrik Harlaut promodell Edollo, som er oppdatert denne sesongen.

Parkski er relativt smale ski med tupp i begge ender –beregnet på triksing på hopp, rails, bokser og alle andre elementer du finner i terrengparken eller i gatene i byen.  

Disse skiene kan også fungere greit til svinger på preppa underlag, i alle fall om du ikke har kjørt i stykker stålkantene på rails. Moderne skikjørere med ambisjoner om å gjøre triks i parken finner skiene sine i denne kategorien.  Parkskiene gjør det mulig å både kjøre og ta av baklengs, og relativt beskjeden bredde og lengde gjør det lett å spinne med slike ski.  

Allerede abonnent?  
Kjøp abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Fri Flyt,

Terrengsykkel, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Friflyt.no har daglig dekning av det som skjer i skianlegg og toppturområder, og vi dekker debatter og dilemmaer om alt fra snøskred til klimaendringer. Om sommeren skriver vi om aktiviteter skifolk er opptatt av når det ikke er snø på bakken, som vannsport og sykkel.

På friflyt.no finner du også Fri Flyt sine skitester og mer enn 750 guider til toppturer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen