Twintip-ski kan grovt sett deles i to kategorier, de som er spesialisert mot triks, hopp og rails i parken (evt. gata) og mer allsidige ski for frikjøring og løssnø.

Nye tester av parkski for sesongen 2022/ 23: K2 sin nye og oppdaterte Poacher er solid - Tom Wallisch sin nye promodell fra Line er temmelig kompromissløs, og det samme kan du si om parkskia fra det nye, svenske merket 1000 skis. Atomic har et fint alternativ i Bent 90 og man skal aldri se bort fra Armadas Henrik Harlaut promodell Edollo, som er oppdatert denne sesongen.

Parkski er relativt smale ski med tupp i begge ender –beregnet på triksing på hopp, rails, bokser og alle andre elementer du finner i terrengparken eller i gatene i byen.  

Disse skiene kan også fungere greit til svinger på preppa underlag, i alle fall om du ikke har kjørt i stykker stålkantene på rails. Moderne skikjørere med ambisjoner om å gjøre triks i parken finner skiene sine i denne kategorien.  Parkskiene gjør det mulig å både kjøre og ta av baklengs, og relativt beskjeden bredde og lengde gjør det lett å spinne med slike ski.