Johanne Killi mistet nesten hele fjorårets sesong etter at hun vred kneet, og røk det indre lettbåndet. Siden har X Games-mesteren jobbet seg tilbake, og er altså nå på plass i Sveits sammen med seks andre utøvere.

– Jeg hadde en suksessfull operasjon, og fikk veldig bra oppfølging fra Olympiatoppen. Kneet føles veldig bra, like sterkt og stabilt som før operasjonen, sier Killi, som også avslører at skadeavbrekket har gått utover motivasjonen.

– Det er mye tanker som surrer, spesielt inn i en OL-sesong. Jeg er veldig spent på World Cup-åpningen. Jeg hadde noen bra dager i Italia før avreise til Sveits, så jeg føler meg klar. Incity Big Airs er ekstra nervepirrende på grunn av det høye stillaset, muligens humpete og isete forhold, i tillegg til og alt som skjer på arenaen. Samtidig har jeg klart å mestre slike konkurranser tidligere, men som sagt vil mitt fokus ligge på å ha det gøy.

Killis mangeårig kollega, Tiril Sjåstad Christiansen, la som kjent opp på grunn av flere kneskader. 

Nå er altså Killi klar for start. Det er også Christian Nummedal, Ulrik Samnøy, Ferdinand Dahl, Tormod Frostad, Sandra Moestue Eie og Birk Ruud.

Fredag er det kvalifisering, mens finalen går klokken 18.00 på lørdag - direkte på TV 2.