/ Folk

Seier til Johanne Killi i Laax

Seier uten finale: – En litt rar følelse

Etter at damenes slopestylefinale ble avlyst i Laax, ble resultatene fra kvalifiseringen stående. Det ga Johanne Killi enda en seier i verdenscupen.

Sist oppdatert 22. januar 2023 kl 18.53
Johanne Killi kan bare takke seg selv for en vellykket kvalifisering. På grunn av krevende værforhold ble nemlig finale avlyst i Laax, slik at resultatene fra kvalifiseringen ble stående. Bilde: Christian Nerdrum

– Det er en litt rar følelse å vinne uten at det blir kjørt en finale, men selvfølgelig er det jo alltid gøy å vinne, forteller Killi til Fri Flyt.

Etter mange utsettelser og diskusjoner om konkurransen skulle gjennomføres, måtte rennlederen til slutt avlyse damenes finale i sveitsiske Laax.

Årsaken til avlysningen var dårlig sikt, mye vind og lite fart i løypa.

Med det ble resultatene fra kvalifiseringen stående, der Johanne Killi leverte et godt run belønnet med 85.65 poeng.

– Jeg skulle jo ønske at vi kunne kjøre finale i dag, for å vise vår beste kjøring. Dessverre var forholdene for dårlig, sier hun til Fri Flyt.

Sandra Eie var også kvalifisert til finalen, med resultatene fra kvalifiseringen endte hun til slutt på en 8. plass.

VANT: Det ble seier på Johanne Killi i sveitsiske Laax, til tross for avlyst finale. Foto: Freeskilandslaget

Leder sammenlagt

Tidligere denne sesongen vant hun verdenscupåpningen i Stubai.

Etter å ha vunnet to av to verdenscuper i slopestyle denne sesongen, leder hun sammenlagt i disiplinen.

Bak seg på pallen fikk hun besøk av sveitsiske Sarah Hoefflin (81.53 poeng) og franske Tess Ledeux (80.21 poeng).

På sammenlagtlista i verdenscupen i slopestyle ligger også Hoefflin "rett bak" Johanne Killi, der Killi har 200 poeng og Hoefflin 120 poeng. På tredjeplass ligger amerikanske Grace Henderson med 105 poeng.

LEDER: Etter seier i to av to slopestylekonkurranser denne sesongen, leder Johanne Killi verdenscupen i slopestyle. Foto: Freeskilandslaget

Herrenes finale ble gjennomført først, men underveis ble været enda verre og det ble vanskeligere for utøverne å få fart.

Birk Ruud brøt streaken, som var fem (!) seiere på rad. Han tok 3. plassen i herrenes finale etter at han misset litt på første rail.

I snowboardklassen tok Marcus Kleveland seieren, etter at han leverte et solid run i finalen. Med andre ord regjerte Dombås i denne konkurransen!

Publisert 22. januar 2023 kl 17.55
annonse
Relaterte artikler
BREDE SKI: Johanne Killi på frikjøring i Strynefjellet, med bredere ski enn vi er vant til å se henne på. Foto: Christian Nerdrum