/ Twintip
 / OL

Ekspertkommentator spår OL-gull til Alex Hall og Tess Ledeux

Ekspertkommentator og freeski-leksikon Bendik Øye tror Alex Hall og Tess Ledeux trekker det lengste strået i slopestyle i OL i Beijing. Men øyner også håp om to norske medaljer.

Sist oppdatert: 11. februar 2022 kl 12.56
Alex Hall og Tess Ledeux.
SPÅR GULL: Bendik Øye spår edelt metall til Alex Hall og Tess Ledeux før helgens- og neste ukes slopestyle-finaler i OL. Foto: ESPN
Lesetid: 3 minutter

– Den største forskjellen fra Big Air til slopeslype er at det er så mange flere faktorer som spiller inn. Et lite feilskjær på på et av elementene er nok til å velte et helt lass, sier Bendik Øye til Fri Flyt.

Natt til mandag og tirsdag avgjøres herrenes og kvinnenes slopestylefinaler i OL i Beijing, grenen hvor Øystein Bråten sikret Norge sitt første gull i freeski i historien. 

Nå er det opp til Christian Nummedal, Ferdinand Dahl, Tormod Frostad, Sandra Eie, Johanne Killi og Birk Ruud å gjenta suksessen. Sistnevnte tok som kjent gull i Big Air tidligere i mesterskapet.

Men skal vi tro ekspertkommentator for Discovery, Bendik Øye, er det andre som kan stemples som forhåndsfavoritter - selv om han helt klart mener Ruud blir farlig i finalen. 

– Birk blir jo sikkert livsfarlig nå som han allerede har klinket inn en gullmedalje. Ellers er vel alle de tre andre norske vel så gode i slopestyle som Big Air. Tormod, Ferdinand og Christian har alle tre veldig gode resultater og en allsidighet som gjør de til mulige pallkanditater. Tormod har dog slitt litt med fart og det å sette sammen runs i slopestyle, men når han treffer er det alltid verdensklasse.

– Det er jo ingen tvil om at Birk er en klink gullfavoritt også i slopestyle. Han har veldig gode resulterer der også, og med alt presset fjernet fra skuldrene blir jeg ikke overrasket om han tar hjem edelt metall her og!

Johanne Killi før OL.
MEDALJE?: Bendik Øye har tro på medalje til Johanne Killi, men spår ikke gull. Foto: Freeskilandslaget

– Hva med Killi og Eie?

– Jeg har stor tro på at vi får med begge våre jenter inn til finalen. Og hvis det skjer, er alt mulig i en finale. Johanne viste i Big Air at hun har nye triks på lager, noe som kan komme veldig godt med når hun skal krydre et slopestylerun!

– Også her er det mer åpent enn i Big Air, og jeg tror det er mye å hente på railsa for jentene. Hoppnivået har blitt skyhøyt, men på railsa kjøres det ofte med mindre risiko. Her blir det altså mulig å stjele poeng på feltet. Dette til fordel eksempelvis Sildaru som mangler litt på hoppene, men som kanskje er den beste av jentene på rails.

Likevel spår Øye følende pallplasser i finalene:

Herrer:

  1. Alex Hall

  2. Ferdinand Dahl

  3. Colby Stevenson

Kvinner:

  1. Tess Ledeux

  2. Eileen Gu (vant Big Air)

  3. Johanne Killi

Hall har et gull i slopestyle fra X Games i 2019 og to medaljer i samme gren. Ledeux stakk av med gullet i både slopestyle og Big Air i Aspen i år.

Skal vi tro eksperten, kan vi da altså uansett vente oss to norske medaljer. 

– Må jeg velge en av de tre setter jeg Ferdinand som den største favoritten. Han kjører ofte slopestyleløypene på et helt annet vis og med en helt annen flyt enn store deler av feltet.

Forøvrig er Dahl den norske utøveren med flest pallplasseringer i slopestyle. Han har tidligere tatt en bronse og ett sølv i X Games.

Kvinnene kjører kvalifisering klokken 02.55 natt til søndag og finale 02.30 natt til mandag. Kort tid etter kjører herrene kvalifisering - de kjører finale natt til tirsdag klokken 02.25.

Publisert 11. februar 2022 kl 12.56
Sist oppdatert 11. februar 2022 kl 12.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen