/ Twintip
 / OL

Norsk skuffelse i OL-finalen

Verken Tiril Sjåstad Christiansen eller Johanne Killi klarte å komme på pallen i OL-finalen.

Sist oppdatert: 17. februar 2018 kl 06.36
SKUFFET: Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi klarte ikke å nærme seg pallen i OL-finalen. Foto: Skjermdump / Eurosport
SKUFFET: Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi klarte ikke å nærme seg pallen i OL-finalen. Foto: Skjermdump / Eurosport
Lesetid: 3 minutter

– Det er veldig kjipt. Jeg skulle ønske at jeg klarte å lande, men jeg får ikke gjort noe nå. Jeg tror jeg kunne ha tatt gullet, men jeg vil ikke tenke på det nå, sier Johanne Killi til NRK.

For mot slutten av den siste omgangen lå alt i hendene til Sjåstad Christiansen og Johanne Killi. Sveitsiske Sarah Höfflin (27) ledet over landskvinnen Mathilde Gremaud. Begge gjorde dobbel cork, men Sarahs 91 poeng holdt til foreløpig seier før Killi, Sjåstad Christiansen og Emma Dahlström gjenstod. Der klarte ikke de norske å overbevise - Johanne hadde en dårlig landing på sin switch dobbel cork, mens Tiril fikk for lite fart mot slutten.

Höfflin, som var eldste kvinne i finalen, tok dermed OL-gull foran Mathilde Gremaud. Isabel Atkin tok bronse.

Fri Flyts ekspertkommentator under OL, tidligere norgesmester Robert André Ruud, synes det er synd det ikke gikk bedre for de norske kvinnene.

– Veldig kjipt at det ikke ble noen medaljer i dameklassen. Når vi har to av verdens beste som gang på gang klarer å levere er er det veldig synd at det ikke klaffer for de. Det ser ut som Tiril fikk litt skrekken fra run to da hun gikk langt. Det er likevel kult at at Johanne sendte dobbelcorken.

1
1

SIKRET GULL: Her har Sveits sikret sølv og gull. Foto: Skjermdump / Eurosport

Han sier Hoefflin gjorde et godt run.

– Hun har et kult hopp run. Synes det er litt slapt på railsa, det er tross alt OL, så en front 270 er litt slapt. Hun har likevel stålkontroll på switch dobbel corken. Alt i alt et kult run.

Johanne havnet til slutt på 5. plass, mens Tiril tok 9. plass.

Både Killi og Sjåstad Christiansen fikk en særdeles dårlig start på OL-finalen, og falt av på en av de første railsene i sitt første run, og får omgangen spolert før den er ordentlig i gang.

Sjåstad Christiansen falt også i sitt andre run. Killi landet derimot et brukbart run (76.80 poeng), men maktet ikke å blande seg inn i teten. Begge den norske finalistene hadde dermed kniven på strupen før den siste og avgjørende omgangen. Der lå mye opp til Johannes cab dobbel cork - særlig etter både Gremaud og Hoefflins dobbel corks.

– Det er fort en del nerver. Det er OL, og alle vil lande sitt livs run nå. Det ser heller ikke ut som været er noe særlig å klage på, utenom litt vind. Men det burde de klare å lese på det nivået de er i, sier Ruud.

Han mener kanskje Killi burde gått for switch dobbel cork fra starten av.

– Hun burde nok bare begynt å ta den fra run nr en for å ha flere sjanser.

For det var forholdsvis gode uforhold natt til lørdag norsk tid. Den mye omtalte vinden i Pyeongchang skapte likevel litt ekstra utfordringer for noen av utøverne. Finalen var nemlig preget av mye fall og rufsete railkjøring fra flere av utøverne.

– Finalen var preget av litt ensformig railkjøring og mye likt, sier Ruud.

I kvalifiseringen tidligere natt til lørdag leverte Sjåstad Christiansen med kniven på strupen. Etter å ha trøblet det til på railsene tidlig i først run leverte hun et svært solid andrerun. Både Killi, som leverte et solid førsterun, og Sjåstad Christiansen var dermed begge klare for finale med gode scorer. Det gjorde blant annet ikke verdensmester i 2017, Tess Ledeux.

Publisert 17. februar 2018 kl 06.36
Sist oppdatert 17. februar 2018 kl 06.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen