/ Twintip
 / OL

Birk Ruud, Tormod Frostad og Christian Nummedal til OL-finale

Med kniven på strupen leverte Birk Ruud til gull og sikret finaleplassen i Big Air i OL i Beijing sammen med Tormod Frostad og Christian Nummedal.

Sist oppdatert: 7. februar 2022 kl 09.07
Birk Ruud klar for OL-finale.
FINALEKLAR: Ingen kunne matche Birk Ruuds to vanvittige hopp i kvalifiseringen til Big Air-finalen mandag morgen. Han er finaleklar sammen med Christian Nummedal og Tormod Frostad. Foto: Skjermdump
Lesetid: 3 minutter

– Helt tullete høyt nivå i dag. Jeg hadde ikke forventet dette. Nivået er vesentlig høyere enn vanlig, sier freeskiekspert Bendik Øye underveis i OL-kvalifiseringen i Big Air tidlig mandag morgen. 

Der ble det levert et særdeles høyt nivå, med hele seks scores på over 90 poeng etter første omgang. 

Det så også svært lyst ut etter første omgang sett med norske øyne, med Nummedal, Ruud og Frostad videre til finale. Med en switch trippel 1900 mute grab ledet Ruud med 94.50 poeng, som også ble dagens høyeste score.

Men det ble langt mer spennende enn nødvendig for Ruud. I andre omgang bommet han på grabben, og havnet helt nede på 16. plass før det siste og avgjørende hoppet. Der leverte han derimot til gull med sin dobbel cork bio 1800. Med scoren 93.25 poeng står han med 187.75 og gikk til finale med en soleklar ledelse.

– Nydelig levert. Leverer med et bra press her som den store gullfavoritten han er, sier Øye.

Birk Ruud er kanskje den største gullkandidaten i Big Air i år. I forkant av OL har Ruud holdt seg hjemme i Norge, fremfor å reise til for eksempel X Games. Der har han øvd inn nye triks blant anne på airbag-en i Marikollen. Det er med andre ord lenge siden han har konkurrert. Dette var Ruuds første OL, etter at han ble vraket i 2018.

Alexander Hall og Oliwer Magnusson tok de to plassene bak Ruud. Veteranen Henrik Harlaut fra Sverige er også klar for finale.

Se Birk Ruud forberede seg til OL her:

I finalen får han følge av Tormod Frostad og Christian Nummedal. Frostad, som aldri har kjørt VM eller andre store mesterskap, leverte derimot to solide hopp og sikret sin finaleplass allerede i andre run. Tormod gjorde en switch dobbel cork 1800 med japan grab og trippel cork 1620 safety grab.

– Han lander så fint. Det er sterkt å komme inn som rookie og levere de to omgangene.

Forøvrig glemte Frostad skiene sine før siste omgang, og stod lenge som "did not start". Men tok altså et enkelt hopp for å sikre plassen.

Nummedal leverte en switch trippel cork 1800 mute på sitt første hopp med scoren 92.25 poeng. Han leverte greit på sitt andre hopp, og forbedret seg i det siste hoppet. Dermed sikret han finaleplassen med en 6. plass - en plass foran Frostad.

Ferdinand Dahl var uheldig og falt i den første omgangen. Gjorde en switch dobbel 14 i andre omgang, men fikk ikke nok poeng til å sikre finale. Dahls sterkeste gren er slopestyle.

Natt til mandag sikret også Johanne Killi og Sandra Eie sine plasser i OL-finalen. Herrenes finale går natt til onsdag klokken 04.00, mens kvinnenes finale går 03.00 natt til tirsdag.

Finlanene kan du se direkte på dplay. Der kan du også se begge kvalifiseringene i reprise.

Publisert 7. februar 2022 kl 09.07
Sist oppdatert 7. februar 2022 kl 09.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen