– Jeg kommer rett fra gull, så jeg har all grunn til å være fornøyd. Men jeg er helt klart veldig sulten på en pallplass i slopestyle. Der har jeg ikke fått like mange muligheter til å vise hva jeg kan, sier Birk Ruud til Discovery etter å ha sikret plass i slopestyle-finalen i OL.

For allerede i første run sikret Birk Ruud finaleplassen med 83.96 poeng. Ruud kjørte godt i railseksjonen med blant annet en god kombinasjon i starten. På hoppene gjorde han tre varianter av dobbel cork. 

– Det å kjøre et bra førsterun og legge meg på topp med mye å gå på er en god følelse. 

På spørsmål om hva vi kan vente oss i finalen, svarer Ruud, som allerede har tatt gull i Big Air, så konkret han kan:

– Planen for finalen er klar. Da blir det å pretzel 450 først. Den tredje railen kan jeg også "uppe". 16 på første hoppet, 16 på andre og switch 16 på siste.

– Jeg føler jeg har god kontroll på triksene mine. Så skal det gå bra. 

På jakt etter carvingski? Her er test av årets modeller.

– Raust

For i første omgang kunne ingen matche Ruuds score. Nærmest var Nick Goepper med et kreativt run - blant annet var han den første som tok i bruk det kinesiske huset i løypa.

I andre run overgikk riktig nok Andri Raglettli de begge med 85.08 poeng tidlig i konkurransen. Øye trakk derimot på flere ting i runnet, og konkluderte med:

– Det synes jeg var godt betalt. Det var raust.

Ruud falt av tidlig på en rail i sitt andre run. Det har uansett lite å si. Ruud starter dermed finalen som nest siste i feltet.

Tung kvalifisering for de andre norske

Tormod Frostad kjørte solid i railseksjonen i sitt første run, men falt på det første hoppet der han ikke fikk nok rotasjon. I andre omgang sklei han tidlig av på første rail og klarte ikke å imponere dommerne nok til å ta seg til finale.

– Det var kjipt. Det hadde vært gøy å komme til finale, men sånn ble det ikke i dag, sa Frostad til Discovery.

Heller ikke Christian Nummedal fikk det til å stemme i første omgang.

Han falt tidlig av på andre rail, og bommet også på grabben på det første hoppet. Dermed ble også han nødt til å sette sin lit til det siste forsøket. I sitt andre forsøk sklei Nummedal også av railen.

Senere i feltet sklei Ferdinand Dahl tidlig av på rail nummer to da han forsøkte lipside 450. Dermed var også første omgang over nesten før den startet. 

I andre run gjorde Dahl flere tekniske triks, men var litt kort på en rail, i tillegg til en feil på sistehoppet. Det var dessverre ikke nok til å komme inn blant finalekandidatene.

For ordens skyld kjøres det to omganger i kvalifiseringen, mens det i finalen er best av tre. De 12 beste går videre til morgendagens finale.