/ Twintip
 / OL

Birk Ruud til OL-finale i slopestyle

Birk Ruud tok seg komfortabelt til finale i slopestyle i OL i Beijing. Nå har han gullplanen klar for morgendagens finale.

Sist oppdatert: 15. februar 2022 kl 07.25
Birk Ruud skal kjøre slopestyle-finale.
NY FINALE: Birk Ruud får en ny mulighet til å ta gull i OL - nå i slopestyle. Foto: Bjørn Delebekk/VG
Lesetid: 3 minutter

– Jeg kommer rett fra gull, så jeg har all grunn til å være fornøyd. Men jeg er helt klart veldig sulten på en pallplass i slopestyle. Der har jeg ikke fått like mange muligheter til å vise hva jeg kan, sier Birk Ruud til Discovery etter å ha sikret plass i slopestyle-finalen i OL.

For allerede i første run sikret Birk Ruud finaleplassen med 83.96 poeng. Ruud kjørte godt i railseksjonen med blant annet en god kombinasjon i starten. På hoppene gjorde han tre varianter av dobbel cork. 

– Det å kjøre et bra førsterun og legge meg på topp med mye å gå på er en god følelse. 

På spørsmål om hva vi kan vente oss i finalen, svarer Ruud, som allerede har tatt gull i Big Air, så konkret han kan:

– Planen for finalen er klar. Da blir det å pretzel 450 først. Den tredje railen kan jeg også "uppe". 16 på første hoppet, 16 på andre og switch 16 på siste.

– Jeg føler jeg har god kontroll på triksene mine. Så skal det gå bra. 

På jakt etter carvingski? Her er test av årets modeller.

– Raust

For i første omgang kunne ingen matche Ruuds score. Nærmest var Nick Goepper med et kreativt run - blant annet var han den første som tok i bruk det kinesiske huset i løypa.

I andre run overgikk riktig nok Andri Raglettli de begge med 85.08 poeng tidlig i konkurransen. Øye trakk derimot på flere ting i runnet, og konkluderte med:

– Det synes jeg var godt betalt. Det var raust.

Ruud falt av tidlig på en rail i sitt andre run. Det har uansett lite å si. Ruud starter dermed finalen som nest siste i feltet.

Tung kvalifisering for de andre norske

Tormod Frostad kjørte solid i railseksjonen i sitt første run, men falt på det første hoppet der han ikke fikk nok rotasjon. I andre omgang sklei han tidlig av på første rail og klarte ikke å imponere dommerne nok til å ta seg til finale.

– Det var kjipt. Det hadde vært gøy å komme til finale, men sånn ble det ikke i dag, sa Frostad til Discovery.

Heller ikke Christian Nummedal fikk det til å stemme i første omgang.

Han falt tidlig av på andre rail, og bommet også på grabben på det første hoppet. Dermed ble også han nødt til å sette sin lit til det siste forsøket. I sitt andre forsøk sklei Nummedal også av railen.

Senere i feltet sklei Ferdinand Dahl tidlig av på rail nummer to da han forsøkte lipside 450. Dermed var også første omgang over nesten før den startet. 

I andre run gjorde Dahl flere tekniske triks, men var litt kort på en rail, i tillegg til en feil på sistehoppet. Det var dessverre ikke nok til å komme inn blant finalekandidatene.

For ordens skyld kjøres det to omganger i kvalifiseringen, mens det i finalen er best av tre. De 12 beste går videre til morgendagens finale. 

Publisert 15. februar 2022 kl 07.04
Sist oppdatert 15. februar 2022 kl 07.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen