/ Twintip
 / OL

Her krasjer han rett i kameramannen: – Det har jeg aldri sett før

Både kameramannen som skulle filme herrenes half pipe-kvalifisering i OL og finske Jon Sallinen fikk seg en uheldig overraskelse natt til torsdag.

Sist oppdatert: 17. februar 2022 kl 08.20
Jon Sallinen i OL.
UHEDLIG: Både kameramannen og Jon Sallinen var uheldige under nattens half pipe-kvalifiseringen. Her er han på vei rett mot han. Foto: AP
Lesetid: 2 minutter

– Det her har jeg aldri sett før, i hvert fall ikke i nyere tid, utbrøt Discoverys ekspertkommentator Bendik Øye under direktesendingen.

For mot slutten av finske Jon Sallinens run i nattens half pipe-kvalifiseringen mistet han kontrollen og fløy over kanten av buen. Der stod en uheldig kameramann, som fikk Sallinen bokstavelig talt oppå seg.

– Jeg håper kameramannen har det bra, beklager, sa finnen i målområdet.

Finnen lå godt an før uhellet, men ble naturligvis trukket hardt av dommerne. Dermed ble det ingen finale. Til NRK forklarer han hva som skjedde på følgende måte:

– Jeg fikk lav fart inn i det nest siste hoppet, og landet dypt. Da jeg kom inn i siste hoppet hektet jeg skien min i nysnøen, og falt i kameramannen. Jeg håper han har det bra, sier Sallinen.

Her er test av årets nye carvingski.

Jon Sallinen
KRASJET: Her ser du krasjet under TV-sendingen. Foto: Discovery/Skjermdump

Også Ben Harrington falt under kvalifiseringen og slo hodet stygt i kanten av pipen og måtte få medisinisk hjelp.

Det var til slutt Aaron Blunck som vant kvalifiseringen foran Nico Porteous og Birk Irving. Ingen norske er med i øvelsen, selv om Birk Ruud er en dyktig utøver også i half pipe.

Selve klippet kan du se i reprise her.

Canadiske Sarah Burke omkom forøvrig etter en ulykke i samme gren i 2012. Hun var blant pallkandidatene til Sotsji-OL.

Publisert 17. februar 2022 kl 08.19
Sist oppdatert 17. februar 2022 kl 08.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen