Det presise kantgrepet, responsen og g-kreftene du opplever på en mer eller mindre racing-aktig carvingski er vanedannende. 

Uansett hvor mye du foretrekker offpistkjøring og toppturer, alle som bruker mange helger i året i et skianlegg burde ha et par spesialiserte bakkeski. Ganske enkelt fordi det sikrer skigleden også de dagene det ikke er pudder. 

Så er spørsmålet hva slags bakkeski du skal ha. Lynkjappe racing slalåmski med svingradius på 13 meter er foretrukket av mange, og de litt mer langsvingte storslalåmskiene med radius på 30 meter er redskapen for alpinsportens grunnøvelse. Men starter du med blanke ark, kan det være greit å starte med en mellomting. Fri Flyt har valgt å teste ski med svingradius mellom 15 og 20 meter, et godt kompromiss for den som ikke skal konkurrere, men nyte opplevelsen av gode svinger. 

Alle som lager racingski lager en eller annen slik variant. Sammenlignet med en slalåmski er de rundt 10 centimeter lengre, litt mindre innsvingte og føles roligere. Sammenlignet med storslalåmski er de vesentlig lettere å få i gang, de krever på ingen måte den samme farten og kantingen for å komme på skjær.