/ Twintip
 / OL

Sebastian Schjerve koronasmittet før avgjørende OL-uttak

Begge landslagstrenerne, OL-klare Christian Nummedal og Sebastian Schjerve er koronasmittet og sitter i isolasjon i USA – kun uker før OL-start.

Sist oppdatert: 12. januar 2022 kl 09.47
Sebastian Schjerve
SMITTET: Sebastian Schjerve er smittet av koronaviruset rett før det som skulle være avgjørende konkurranser i verdenscupen. Nå er det sol og hotellrom i Mammoth. Foto: Privat
Lesetid: 2 minutter

Rett før den første av de to avgjørende verdenscuprennene for å bestemme hvem som tar den siste OL-plassen for Norge i freeski, er landslagsledelsen og to utøvere i isolasjon. Spesielt hardt rammer det Sebastian Schjerve, som kjemper om den siste billetten til OL i Beijing i februar.

– Det er veldig kjedelig. Veldig kjipt å gå glipp av konkurransen her i Mammoth! Det var en kul løype, sier Schjerve til Fri Flyt.

Han sitter nå i isolasjon i den californiske fjellbygda sammen med landslagskollega Christian Nummedal og trenerne Christoffer Schach og Herman Orheim.

På jakt etter twintipski? Her er test og guide.

Nummedal er sammen med Ferdinand Dahl og Birk Ruud allerede klar for mesterskapet i Beijing, mens Schjerve etter planen skulle kjempe seg til den siste plassen i de resterende verdenscupene i Mammoth og Font Romeu i Frankrike.

Dermed står altså Schjerve kun igjen med en mulighet til å kvalifisere seg til OL. Han kjemper, etter all sannsynlighet, om plassen med Tormod Forstad og Ulrik Samnøy.

– Når man er ute og reiser i en pandemi, så kan man være uheldig å bli smittet. Noe som vi har vært. Så nå sitter vi i isolasjon, en gjeng på fire stykk. Vi prøver å gjøre det beste ut av det og er ved godt mot. Jeg gleder meg til å bli ferdig med karantenen og komme meg på ski igjen, sier Schjerve.

– Hva tenker du om OL-plassen?

– Vi får vente å se hva som skjer når det nærmer seg siste uttak.

På spørsmål fra Fri Flyt tidligere i januar som Schach følgende om den siste OL-plassen:

– Jeg vil ikke spekulere i hvordan folk ligger an, men Tormod har levert ferskvare med et godt resultat. Han viser fantastisk god kjøring både i kvalik og i finalen. Det er en veldig god start det han har gjort. Samtidig vet vi at Ulrik og Sebastian har et veldig høyt nivå inne, hvordan det ser ut etter Fort Romeu og Mammoth og hvordan de er rangert innad vil jeg ikke spekulere i.

Til opplysning bodde de fire i samme leilighet. Birk Ruud reiste nylig fra Norge og har ikke vært i kontakt med de smittede.

Publisert 12. januar 2022 kl 09.47
Sist oppdatert 12. januar 2022 kl 09.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen