– Vi har ventet lenge på at hun skal få det til i Big Air. Det synes jeg er utrolig kult at det endelig sitter. Når du kvalifiserer deg på fjerdeplass lukter du veldig på medaljene, sier freeski-ekspert Bendik Øye i kvalifiseringen etter Sandra Eies fjerdeplass.

Natt til mandag/tidlig mandag morgen kjørte kvinnene kvalifisering i Big Air i OL i Beijing. Der ble det klart at Norge får med seg både Johanne Killi og Sandra Eie til finalen. Killi havnet på en 10. plass, mens Eie var nære topp tre.

Eies bestetriks i run tre ble betalt med 84.50 poeng med en dobbel cork 1080 saftety grab.

– Det ser så elegant ut. Oser stil og attitude, sier Øye.

Killis første run ga også 87.50 poeng med en switch dobbel cork 1080 japan grab. Men lyktes ikke å få nok poeng i de to andre omgangene med ikke helt perfekte landinger. 10. plass holder uansett til finaleplass.

Forøvrig lyktes ikke verken Maggie Voisin eller Kelly Sildaru å kvalifisere seg til finalen. Meghan Oldham, Less Tedeux og Anastasia Tatalina kom på de tre øverste plassene.

Mandag morgen klokken 06.30 kjører herrene kvalifisering. Finalen for kvinnene går natt til tirsdag klokken 03.00.

Du kan se finalen direkte - og kvalifiseringen i opptak på Dplay.

Det er forøvrig første gang Big Air arrangeres for freeski i OL. Killi kjørte slopestyle i OL i Sør-Korea, mens Eie natt til mandag fikk sin OL-debut.