Onsdag ettermiddag ble de første 44 utøverne til OL i Pyeongchang klare. For freeski er Øystein Bråten og Johanne Killi klare.

– Veldig kult å få beskjeden! Det er noe jeg har hatt lyst til å få til og det var litt vekt av skuldrene når jeg fikk beskjeden, sier Bråten til Fri Flyt.

Totalt skal Norge sende to kvinner og fire herrer til konkurransen. Det betyr altså at de resterende utøverne på landslaget må kjempe om de siste plassene.

Bråten og Killi har levert særdeles solid det siste året, med X Games-gull i Hafjell til begge. Killi vant dessuten Dew Tour nylig, mens Bråten kom på tredjeplass.

– Johanne og Øystein har fortsatt suksessen fra forrige sesong inn i den nye sesongen vi er i nå. De har kjørt ski strålende, og har vært på toppen eller i nærheten av den i alle konkurranser. Jeg er svært stolt av de, og de har begge gode muligheter til å ta gullet hjem til Norge, sier landslagstrener Luke Ocho Allen til Fri Flyt, og fortsetter:

– De var begge svært glade, og er mer motivert enn noen gang til de neste konkurransene og ikke minst til OL.

Tiril Sjåstad Christiansen kjemper fremdeles mot klokka for å rekke konkurransen i februar 2018. I et intervju med TV 2 innrømmet hun at motivasjonen også har vært sviktende i perioder. Hun er likevel klar på at hun vil rekke OL.

For herrene er det henholdsvis Birk Ruud, Christian Nummedal, Felix Usterud, Eirik Sæterøy og Ferdinand Dahl som kjemper om de siste tre plassene. De neste utøverne blir tatt ut 21. januar.

– Kjører Øystein og Johanne de siste konkurransene i januar?

– Johanne er ikke i Frankrike nå, men Øystein er her fordi han ville kjøre. Planen er at de kjører Snowmass verdenscupen og X Games i januar.

Silje Norendal og Marcus Kleveland tatt ut på snowboard.