– Det er utrolig stort! Jeg tenker tilbake til da jeg var 15 år gammel, da så jeg på X Games finalen til langt på natt. Tiril vant det året. Jeg synes det så vanvittig ut, men trodde aldri at jeg ville komme dit, det var ikke en tanke en gang, sier Johanne Killi til Fri Flyt.

Killi har siden rundt nyttår vært alternate spot som førstevalg. Det betyr at man får kjøre X Games dersom noen av de opprinnelige inviterte blir skadet eller av annen grunn må melde forfall.

Siste liten

Kaya Turski har lenge vært et usikkerhetsmoment, og i går ble det klart at hun ikke reiser til Aspen. Dermed tar Killi over plassen til Turski, og får sin X Games-debut.

Dermed ble det klart at Killi skal kjøre konkurranse - helt i siste liten. Turski meldte nemlig forfall omtrent samtidig som Johanne landet på flyplassen i Aspen.

– Uvirkelig

Johanne Killi er fra før av invitert til X Games i Oslo, og kom såvidt utenfor pallen i årets Dew Tour. 18-åringen fra Dombås er med andre ord virkelig i ferd med å kjøre seg inn i verdenseliten på ski.

I forrige uke var Killi i Mammoth i California for å kjøre verdenscupen, men endte også da på 4.-plass. Nå skal hun altså kjøre verdens største actionsport-konkurranse i Aspen, Colorado.

– Det å stå på toppen å se nedover i løypa er uvirkelig. Det er sykt kult å være her med de aller beste kjørerne i verden, sier Killi.

Se det på film! Slik var Dew Tour-finalen for de norske