– Dette er helt sykt! Jeg ser virkelig frem til å vise frem sporten for Norge, foran venner og familie, sier 18 år gamle Killi til TV 2. 

Dermed blir hun med blant annet Tiril Sjåstad Christiansen og Emma Dahlström til Oslo når stillas-konkurransen går av stabelen siste helga i februar. Der kommer også Kaya Turski og Maggie Voisin. Lista inneholder foreløpig ikke Øystein Bråten, men det opplyses om at flere kjørere vil bli lansert senere tirsdag.

Annonse

Det var et godt plaster på såret etter at hun havnet utenfor pallen under helgas Dew Tour-finale.

– Jeg har blanda følelser rundt fjerdeplassen, fordi målet mitt var å komme på pallen. Under treningen før finalen tryna jeg i nesten alle runsa, så jeg følte meg ikke klar for finalen i det hele tatt.

Johanne Killi, som både er yngste og nyeste på freeski-landslaget, kjørte i helga sin første Dew Tour. Uten særlig store forhåpninger på forhånd kvalifiserte hun på 3. plass, og endte på 4. plass - bak Emma Dahlström, Tiril Sjåstad Christiansen og supertalentet Kelly Sildaru. 

– Jeg er skuffa over at jeg ikke fikk landet det runnet jeg hadde planlagt for finalen, men glad for at jeg klarte å lande et run etter en dårlig trening. Men selvfølgelig er jeg stolt over å komme til finalen i min første Dew Tour, sier Killi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

09-58-00_ordinary_1200
09-58-00_ordinary_1200

OPPVARMING: Johanne Killi under oppvarmingen i Dew Tour. Foto: Christopher Frankum

– Vet jeg ikke er langt unna

– Du havner bak to X Games-vinnere. Er det lov å være skuffa da?

– Joda, det er sant. Det er hard konkurranse. Samtidig vet jeg at jeg ikke er langt unna det nivået, sier Killi.

Likevel erkjenner hun at en finale i en så stor, internasjonal konkurranse ga mersmak.

– Det er den største konkurransen jeg har kjørt hittil. Denne fjerdeplassen gjør at jeg blir enda mer motivert for å jobbe hardt og komme sterkere tilbake ved neste konkurranse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Killi-og-Tiril-videre-til-Dew-Tour-finale_ordinary_1200
Killi-og-Tiril-videre-til-Dew-Tour-finale_ordinary_1200

PALLEN: Johanne Killi havnet rett utenfor pallen. Her med Tiril Sjåstad Christiansen, som tok 2. plass. Foto: Christopher Frankum

Håper på X Games-plass

Hun får også lovord av sportssjefen i Nor Freeski, Christopher Frankum.

– 4. plass i første Dew Tour er veldig bra! Men selv var hun litt skuffet etter å ha blitt skøvet ut av pallen.

I fjor tok hun blant annet en imponerende tredjeplass i verdenscupen i Silvaplana, og kjørte seg virkelig inn i den internasjonale eliten. Tradisjonelt sett får de som gjør det bra i Dew Tour kjøre den aller gjeveste av konkurransene - X Games. Selv om hun ble invitert til X Games i Oslo på tirsdag har hun likevel ikke veldig tro på en plass i Aspen.

– Jeg er veldig spent på det. Det er bare en plass igjen til X Games Aspen, og den ser det ut til at det er Kelly som har mest sjanse til å få nå, sier Killi.