/ Folk

Bråten: – Følte virkelig på presset

Øystein Bråten leverte da det gjaldt og havnet på tredjeplass i US Grand Prix i Mammoth.

Sist oppdatert: 25. januar 2016 kl 03.17
TREDJE: Øystein Bråten er storfornøyd med tredjeplassen. Foto: Anders Holtet
TREDJE: Øystein Bråten er storfornøyd med tredjeplassen. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 3 minutter

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg klarte å bomme helt på det første runnet mitt, og følte egentlig et stort press etter at jeg vant kvalliken. Jeg ville gjøre noe ligende i finalen i alle fall, så jeg er veldig fornøyd, sier Øystein Bråten til Fri Flyt.

Søndag ettermiddag ble den andre runden i verdenscupen kjørt i Mammoth, California. Etter en trøblete innkjøringsperiode til konkurransen viste finaledagen seg med sol og tidvis svært bra vær. Det gjorde at både Birk Ruud og Øystein Bråten fikk gjort trippel corks i oppvarmingen, før det blåste opp under finaleomgangene.

– Jeg tørte ikke å sende den på siste runnet fordi det var litt for mye vind. Jeg så på toppen at det var mye vind, og jeg tenkte at jeg skulle bestemme meg ved hoppet. Jeg følte det ikke helt, og håpet at dobbelcork 10 skulle holde til pallen. Det gjorde det jo, sier Bråten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

braten-1
braten-1

DOBBEL: Det ble ingen trippelcork på sistehoppet for Øystein Bråten, men dobbelcork 10 holdt til pallen. Foto: Anders Holtet

– En opptur

Selv om han vant kvalifiseringen ser han ikke på tredjeplass som en nedtur. Det betyr også at han, etter andreplass i New Zealand, har en andreplass sammenlagt i verdenscupen.

– Det føles som en opptur. Hver gang man kommer på en sånn konkurranse ser man alle navna, og tenker at det blir vrient å komme seg til topps.

– Du presterer når det gjelder. Det er vel bra å ta med seg når man skal til X Games i Aspen om en uke?

Det er bra å ta med seg, men jeg vil helst ikke drive å loke på førsterunnet. Det beste er å lande det og, så man har godfølelsen i det andre, sier Bråten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

joss-1
joss-1

VANT: Amerikanske Joss Christensen vant US Grand Prix. Foto: Anders Holtet

– Gleder meg til Oslo

Under X Games i Oslo skal han konkurrere mot dagens vinner, og olympisk mester, Joss Christensen. Han ser virkelig fram til å komme til Oslo.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har kun vært på flyplassen i Oslo, og ser fram til å sjekke ut Norge. Jeg har mange gode venner i Norge, så det blir gøy å møte de også, sier Christensen, som nå leder verdenscupen hårfint over Øystein Bråten.

Under krevende værforhold stakk han av med seieren i årets U.S Grand Prix i Mammoth.

– Vi har hatt dårlig vær hele uken, og det kan vi ikke gjøre noe med. Det påvirket alle sine runs, og alle ville gjøre litt hardere triks. Men det kan vi ikke gjøre noe med. Jeg gikk for et litt safere run, og det fungerte bra for meg i dag, sier Christensen.

– Bra generalprøve før Aspen om en uke?

– Jeg har tenkt på Aspen hele denne uka, så dette gir meg utrolig god selvtillit før det. Det er jo den store konkurransen i år, og alle er så gode nå, så det blir virkelig kult, sier Christensen, som tok sølvmedalje i fjorårets X Games i Aspen.

For de norske kvinnenes del ble det ingen medaljer i Mammoth, etter at Johanne Killi havnet på 4. plass og Tiril Sjåstad Christiansen på 5. plass. 

Resultater i Mammoth:

1. Joss Christensen

2. Mcrae Williams

3. Øystein Bråten

...

12. Felix Usterud

15. Birk Ruud

18. Klaus Finne

24. Aleksander Aurdal

27. Johan Berg

59. Christian Nummedal

Kvinner:

1. Yuki Tsubota

2. Giulia Tanno

3. Emma Dahlström

4. Johanne Killi

5. Tiril Sjåstad Christiansen

Publisert 25. januar 2016 kl 02.04
Sist oppdatert 25. januar 2016 kl 03.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen