/ Folk

Felix Usterud klar for X Games i Oslo

Etter finalen i Mammoth søndag er det klart at Felix Usterud skal kjøre X Games i Oslo.

Sist oppdatert: 25. januar 2016 kl 03.18
RUN: Her fra sisterunnet til Felix Usterud. Foto: Anders Holtet
RUN: Her fra sisterunnet til Felix Usterud. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 3 minutter

– Det var X Games i Oslo som stod mest i hodet mitt i dag. Man vet ikke om man får den sjansen igjen. Jeg tenkte mye på hvor fett det er å få kjøre det på hjemmebane, så kom vinden og det var mye værforhold som gjorde at jeg måtte kjøre som jeg gjorde. Men jeg er utrolig gira på å få kjøre X Games.

I finalen i U.S Grand Prix i Mammoth, California stod det om en X Games-billett for de norske kjørerne. Etter at Øystein Bråten, Brik Ruud og Felix tok seg til finalen stod det om en X Games-billett mellom Bærums-guttene Felix og Birk. Der trakk Felix det lengste strået, etter at Birk bommet i begge sine runs.

Usterud kom til slutt på 12. plass, mens Birk Ruud havnet på 15. plass. Joss Christensen vant foran Øystein Bråten og Mcrae Williams.

– Før sesongen sa du at X Games i Oslo var det store målet. Det føles vel bra å nå det målet?

– Det er det jeg har siktet mot mest. Nå har vi flere konkurranser igjen. Jeg merker at jeg føler at jeg er litt mer avslappet foran de neste konkurransene. Jeg føler meg 30 kilo lettere nå. Det er så digg å kunne få den plassen, og kunne komme til en konkurranse uten å måtte tenke på X Games.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

felix-4
felix-4

KLARE: Felix Usterud, Aleksander Aurdal og Klaus Finne før kvalifiseringen. Foto: Anders Holtet

Ingen triple

– Det ble ingen trippel corks i finalen. Var det like greit?

– Det var på grunn av forholdene, og i treninga til finalen var det påskeføre, og det var god stemning. Så kom det litt flatt lys og vind i finalen, så da ble man nødt til å kjøre litt safere. Det er gøy at Birk tok sin første og at Øystein fikk gjort sin før X Games. Runnet mitt lå ikke helt an til å gjøre

Underveis i finalen ble det til tider svært sterk vind, som påvirket kjøringen. Dermed ble flere nødt til å justere runnet sitt. 

– Jeg er fornøyd med det jeg fikk til. Jeg kjørte litt safe det siste runnet, og det var litt taktisk. Jeg skulle gjerne kjørt mitt beste. Drømmescenarioet hadde vært om Birk og jeg landet våre beste runs, og det ble stor konkurranse der. Når det ikke skjedde ble jeg nødt til å kjøre som jeg gjorde, både på grunn av taktikk og forholdene.

– Unner Felix plassen

Birk Ruud kjørte sin første verdenscup-konkurranse i Mammoth, og landet også sin første trippel cork under oppvarmingen. Likevel gikk det ikke helt veien for 15-åringen i finalen.

– Det er litt skuffende, men jeg unner virkelig Felix denne plassen i X Games. Det har vært en veldig kul opplevelse å være her. Første målet var å komme til finalen, og det klarte jeg, sier Ruud.

birk
birk
Publisert 25. januar 2016 kl 01.43
Sist oppdatert 25. januar 2016 kl 03.18
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen