Usterud suveren i Kirkerud

Landslagskjører Felix Usterud var klart best på søndag, men en oppdaling klarte å skille han og landslagskollega Johan Berg.

Sist oppdatert 9. februar 2015 kl 08.27
BEST I KIRKERUD: Felix Usterud tok seieren på hjemmebane søndag. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
BEST I KIRKERUD: Felix Usterud tok seieren på hjemmebane søndag. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Felix Usterud gjorde forskjellige dobbel-varianter hele dagen, men det var hans dobbel cork 12 med tailgrab som sikret han big air-seieren søndag, foran Vebjørn Svorkmo og landslagskompis Johan Berg.

LES OGSÅ: Kirkerud-hoppet innafor

– Det var veldig gøy, veldig høyt nivå der alle gjorde doble. Veldig godt gjennomført event. Gøy å se alle sammen igjen og Kirkerud fikk opp et hopp som var veldig sikkert men fortsatt mulig å gjøre store triks, sier Usterud.

Nivået var høyt under konkurransen, også blant jentene. Sandra Eie bemerket seg spesielt som eneste jenta som kjørte switch på hoppet. En stor og pen switch 540 safety gjorde at Eie vant kvinner senior-klassen foran Vilde Johansen og  Johanne Killi.

eie
eie

SWITCH 5: Ingen andre jenter kjørte baklengs inn på hoppet, og det sikra Sandra Eie seieren i jenteklassen. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Freeski-sportssjef Christopher Frankum var på plass i Kirkerudbakken, og han var svært fornøyd med nivået på kjøringa.

- Det er utrolig kult å se hvor høyt nivået er i alle klassene i norgescupen nå. Det er ikke bare 4-5 stykker som gjør de store triksene som skal til for å vinne, men det 15-20, og det lover godt for fremtiden, sa Frankum som ga wild card til landslagssamling til Birk Ruud, etter å ha sett han imponere i den yngre junior klassen.

Ruud kjørte stort og stabilt hele dagen. Han tok seieren foran Trym Andreassen og Tormod Frostad med en strøken dobbelcork 1080. Eneste av sitt slag i den klassen.

I juniorklassen var det Henning Hansen Pytte som kjørte best til å kunne smykke seg med tittelen, seierherre. Hansen-Pytte var også vond å ha med å gjøre i dag og hadde en av dagens kuleste dobbelcork hvor han kjørte stort med en critical grab som også så veldig bra ut. På plassene bak kom Mathias Høgås og Marcus Joteig.

henning
henning

TALENT: Henning Hansen-Pytte imponerte dommerne. Her gjør han dobbelcork 10 critical. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Se flere bilder fra konkurransen i galleriet under!

Publisert 9. februar 2015 kl 08.27
Sist oppdatert 9. februar 2015 kl 08.27
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen