– Nei, det var synd! Det var dårlige landinger på toppen som felte han, sier TV 2-ekspert Jonas Greve umiddelbart etter Felix Usteruds sisterun.

Felix Stridsberg-Usterud kjørte torsdag kveld sin første X Games-kvalifisering i Aspen. Den tidligere verdenscup-vinneren tok seg til finalen i X Games i Oslo i fjor, men ble i år for første gang invitert til den gjeve konkurransen i Aspen.

Annonse

Dessverre holdt ikke de to forsøkene til finale for Usterud. Han fikk en tilnærmet perfekt i sitt første run, og kjørte både avslappet og kontrollert i railseksjonen. Dessverre maktet han ikke å lande det siste hoppet.

– Dette hadde holdt til finaleplass om han hadde landet, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Dermed ble alt overlatt til det viktige siste runnet. Der fikk han derimot en dårlig start, med flere dårlige lander i railseksjonen. Han satt likevel trippelcork på sistehoppet. Poengsummen på 74 holdt ikke til finale.

I fjor leverte Bråten en imponerende 3. plass i finalen, til tross for store smerter etter et fall under treningen. Dermed slapp han også å kjøre kvalifisering torsdag kveld. Finalen ser du lørdag klokken 21.00.

Det er 12 utøvere som skal kjøre finalen. Fra torsdagens kvalifisering gikk følgende videre: