/ Folk

Johanne Killi tilbake i Aspen: – Jeg forsøker å glemme presset

For første gang reiser Johanne Killi til Aspen med press og forventninger. Nå skal hun forsvare fjorårets pallplassering.

Sist oppdatert 25. januar 2017 kl 10.46
TILBAKE TIL X GAMES: Johanne Killi er på plass i Aspen. Her er hun fra fjorårets bronsemedalje. Foto: Filip McCririck / ESPN Images
TILBAKE TIL X GAMES: Johanne Killi er på plass i Aspen. Her er hun fra fjorårets bronsemedalje. Foto: Filip McCririck / ESPN Images

Sammen med Felix Stridsberg-Usterud, Øystein Bråten og Klaus Finne har Johanne Killi reist til Aspen i Colorado i USA for å delta i sitt tredje X Games. Etter en eventyrlig fjorårssesong skal hun for første gang møte verdenseliten i ski med forventninger og press.

Nå skal hun forsvare Norges ære i verdens største actionsport-konkurranse - der det ble delt ut hele fem medaljer i fjor.

– Jeg føler på litt press, men jeg prøver å glemme det. Det viktigste er at jeg gjør mitt aller beste, så får vi se hvor det ender. Drømmer jo selvfølgelig om å stå på pallen igjen i år også, sier Johanne Killi til Fri Flyt fra Aspen.

Killi gjorde sitt virkelig store inntog i ski-eliten i fjor, da hun leverte i stort sett alle konkurranser. Det gjør at hun nå er ranket som verdens tredje beste slopestylekjører i verden.

Mye av årsaken er to X Games-medaljer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

johanne killi
johanne killi

BRONSE: Her sikrer Killi bronsen under fjorårets X Games. Foto: ESPN

X Games på TV

TV 2 Sportskanalen sender X Games i år. Her er høydepunktene på ski:

Torsdag:

21:00: Ski Slopestyle, kvalifisering menn

Fredag:

02:30: Ski Superpipe, kvinner

04:30: Ski Superpipe, menn

Lørdag:

19:00: Ski Slopestyle, finale menn

02.15: Ski Big Air, finale kvinner

04.30: Ski Big Air, finale menn

Søndag:

18:00: Ski Slopestyle, finale kvinner

– Det er kult å se tilbake på det siste året. Det var en utrolig gøy sesong. Det var mye reising, og mange fine opplevelser. Jeg gjorde det ikke bra i verdenscupen, noe som jeg skal skjerpe denne sesongen, forteller Killi.

Da Johanne Killi ble tatt opp på landslaget foran fjorårets sesong ble hun raskt svært god venn med Tiril Sjåstad Christiansen. De dro også sammen til Aspen i fjor - da Killi fikk sin debut i X Games-sirkuset, mens Tiril fikk et etterlengtet comeback etter et langt skademareritt.

Det endte i suksess for begge. Mens Tiril tok sølv, fikk Johanne bronse. Suksess ble det også i Oslo: Da tok Tiril gull og Johanne sølv.

Nå er Tiril igjen skadd, og mister hele sesongen. Det betyr at Johanne reiser «alene».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

pall
pall

DELTE PALLEN: To ganger delte Tiril og Johanne pallen i fjor. Slik blir det ikke i år. Foto: ESPN

– Det er veldig kjipt uten Tiril. Jeg kjenner at jeg savner å ha en å kunne snakke med alt om. En å kunne dele rom med, generelt gjøre alt med. X Games er stort, og det er kjipt å ikke kunne dele denne opplevelsen med henne i år også.

Johanne har selv slitt med en hofteskade, og har vært ute store deler av sesongstarten. Det gjør også at hun senker sine egne forventninger.

– Jeg vil ikke skape noen forventninger. Jeg har hatt en trøblete sesongstart, og det har tatt lang tid å bygge seg opp igjen. Jeg har ikke hatt noen bra skidager denne sesongen utenom den siste uken i Breck og Keystone. Jeg får se om jeg får trent bra i coursen, og ta det derfra, sier Killi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

09-58-00_ordinary_1200
09-58-00_ordinary_1200

FANTASTISK ÅR: Det er ikke rart Killi smiler når hun ser tilbake på forrige sesong. Her fra Dew Tour. Foto: Christopher Frankum

– Hvordan er formen nå da?

– Formen er grei. Det går bra med bekkenet når jeg er på ski, men kan kjenne meg litt stiv og sår når jeg kommer hjem. Jeg slo hodet siste dagen i Keystone før avreise til Aspen, men håper ikke det hindrer uken her.

– Nå som Tiril er skada. Hvem blir din største konkurrent?

– Jeg ser på Kelly Sildaru som min aller største konkurrent. Hun er stabil på både hopp og rails, og kommer nok til å levere som alltid.

X Games i Aspen starter i morgen, torsdag 26. januar og varer frem til søndag 29. januar. Johanne skal kjøre både Big Air og slopestyle. Big Air kjøres på lørdag, mens slopestyle kjøres på søndag. Se komplett sendeskjema i faktaboks til høyre.

PS: I tillegg til skikjørerne har også Kjersti Buaas, Mons Røisland, Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Silje Norendal reist til X Games.

Johanne Killi

  • Kommer fra Dombås.

  • Har gått tre år på NTG Lillehammer, freeski.

  • To X Games-medaljer i 2016.

  • Rangert som verdens tredje beste kvinnelige slopestyle-utøver.

  • Skal kjøre X Games for tredje gang.

johanne killi 2
Publisert 25. januar 2017 kl 10.43
Sist oppdatert 25. januar 2017 kl 10.46
annonse
Relaterte artikler
BREDE SKI: Johanne Killi på frikjøring i Strynefjellet, med bredere ski enn vi er vant til å se henne på. Foto: Christian Nerdrum
Gir seg som konkurransekjører

Johanne Killi gir seg som konkurransekjører

71 grader nord Johanne Killi
Johanne Killi med på «71° nord»

Johanne Killi med i 71° nord kjendis

PERFEKSJON: Helt grei presisjon på utformingen av hoppene i Swatch Nines Foto: Theo Acworth
Se film fra den vanvittige konkurransen

Dobbelt norsk i Nines: – Gjorde mitt største triks

KRITISERER MEDIA: Johanne Killi mener at media bør dekke freestyle på lik linje som alpint og langrenn. Foto: Christian Nerdrum
Johanne Killi ønsker mer inkluderende miljø:

– Jeg syns vi får veldig dårlig dekning

Johanne Killi i OL-finalen.
OL-dommer etter Killis skuffende score

OL-dommer står for Johanne Killi-avgjørelse

Johanne Killi klar for slopestylefinale.
Johanne Killi nest best i slopestyle-kvallik

Johanne Killi til OL-finale i slopestyle

Johanne Killi
Johanne Killi tilbake fra skade

Johanne Killi tilbake fra skade

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen