/ Folk

Johanne Killi brakk hofta

Fire måneder etter at hun kræsja i Østerrike oppdaget stjerneskuddet Johanne Killi at hoften var brukket. Nå ryker første del av sesongoppkjøringa.

Sist oppdatert: 17. juni 2016 kl 11.58
NINE QUEENS: Det var under den spektakulære konkurransen i Østerrike i midten av mars at det gikk galt for Johanne Killi. Foto: Nine Queens
NINE QUEENS: Det var under den spektakulære konkurransen i Østerrike i midten av mars at det gikk galt for Johanne Killi. Foto: Nine Queens
Lesetid: 3 minutter

– Jeg er forhåpentligvis tilbake på ski i september. Må ha tre måneder pause for at hofta skal gro. Jeg kan ikke trene mye heller, ikke gjøre ting som gjør vondt. Først så jeg ganske svart på det fordi jeg må stå over både Folgefonna og Australia i sommer og høst, noe jeg har gledet meg lenge til. Men jeg ser litt mer positivt på det nå, særlig siden jeg ikke mister noen konkurranser, forteller Johanne Killi, som imponerte stort med bronsemedalje under X Games i Oslo.

22-34-47_lightboxorg
22-34-47_lightboxorg

SKADET: Johanne Killi har fått konstatert brudd i bekkenet – fire uker etter at skaden oppsto. Her fra vinterens samling og verdenscupkonkurranse i USA. Arkivfoto: Anders Holtet

Tryna under Nine Queens

Det var under Nine Queens i Serfaus i Østerrike at Johanne var uheldig. Hun kjørte switch inn mot det enorme hoppet, og skulle gjøre en unnatural rotasjon – altså feil vei. Men hun klarte ikke stå imot buen opp mot kickeren, og kræsja idet hun var i ferd med å starte luftferden. Ikke bare mista hun kontrollen, men også mesteparten av farta.

– Jeg fløy jeg nesten som i en backflip ut av hoppet, og landet rett på hofta langt innenfor kulen. Klarte ikke å gå ordentlig den dagen, og var stiv i flere dager. Tenkte først at det var en lyskestrekk, og at den ville gå over etter maks seks uker. Men selv etter såpass lenge kjente jeg smerter når jeg var i aktivitet. Jeg hadde fortsatt trua på at det skulle gå over. Var på ski i april, og det gikk overraskende greit. Men siden det ennå ikke hadde gått over – etter fire måneder – måtte jeg sjekke hva det var. Jeg tok MR forrige uke, og fikk de dårlige nyhetene i går. Fallet under Nine Queens førte til brudd i bekkenet. En skade jeg har gått med i fire måneder, til og med kjørt ski og spilt fotball og mye annet, forteller Johanne.

Ikke overraskende ble Johanne tatt ut til neste sesongs freeskilandslag tidligere i vår.

Håper å være tilbake i toppen til vinteren

– Hvilke konsekvenser fikk det at det gikk så lang tid fra skaden skjedde til du oppdaget bruddet?

– Det er vanskelig å si om skaden ble forverret, men det er i alle fall utrolig kjipt at jeg ikke tok MR og fant ut av det før nå.

– Hva tenker du om neste sesong?

– Jeg ser det litt an på hvordan det blir å komme tilbake på ski, og hvordan jeg ligger an i forhold til de andre. Men jeg har selvfølgelig lyst til å hevde meg i toppen i alle konkurransene.

Selv om sesongen fikk en dramatisk slutt for Johanne, og humøret en knekk, så syns ikke jenta fra Dombås synd på seg selv – i hvert fall ikke nå lenger.

– Jeg tenker jeg masse på Arnt Vier som måtte amputere beina og den ene armen. Når jeg tenker på han, synes jeg ikke synd i meg selv, sier hun.

Publisert 17. juni 2016 kl 11.58
Sist oppdatert 17. juni 2016 kl 11.58
annonse
Relaterte artikler
BREDE SKI: Johanne Killi på frikjøring i Strynefjellet, med bredere ski enn vi er vant til å se henne på. Foto: Christian Nerdrum
Gir seg som konkurransekjører

Johanne Killi gir seg som konkurransekjører

71 grader nord Johanne Killi
Johanne Killi med på «71° nord»

Johanne Killi med i 71° nord kjendis

PERFEKSJON: Helt grei presisjon på utformingen av hoppene i Swatch Nines Foto: Theo Acworth
Se film fra den vanvittige konkurransen

Dobbelt norsk i Nines: – Gjorde mitt største triks

KRITISERER MEDIA: Johanne Killi mener at media bør dekke freestyle på lik linje som alpint og langrenn. Foto: Christian Nerdrum
Johanne Killi ønsker mer inkluderende miljø:

– Jeg syns vi får veldig dårlig dekning

Johanne Killi i OL-finalen.
OL-dommer etter Killis skuffende score

OL-dommer står for Johanne Killi-avgjørelse

Johanne Killi klar for slopestylefinale.
Johanne Killi nest best i slopestyle-kvallik

Johanne Killi til OL-finale i slopestyle

Johanne Killi
Johanne Killi tilbake fra skade

Johanne Killi tilbake fra skade

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen