– Det betyr så sykt mye. Jeg har stått på sidelinja to år og bare venta på at sjansen skulle komme tilbake. Det er det beste runnet jeg noensinne har gjort, og selv om det ble sølv føles dette som gull for meg. Det var sykt gøy å kjøre. Det er den tøffeste konkurransen jeg har kjørt noensinne, sier Tiril Sjåstad Christiansen til Fri Flyt, mens hun tørker tårer. 

Fredag ettermiddag gjorde hun comeback i den prestisjetunge konkurransen X Games i Aspen i Colorado. Etter å ha vunnet i 2013 har hun brukt to år på sidelinjen, og da det gjaldt som mest leverte hun. Det endte i sølvmedalje - like foran lagvenninne Johanne Killi. 13 år gamle Kelly Sildaru vant med 93 poeng - mot Tirils 91 poeng.

Er du klar for helga i Aspen? Slik følger du X Games-helga

(Artikkelen fortsetter under bildet)

tiril-3
tiril-3

RAILS: Tiril Sjåstad Christiansen fra finale-runnet. Foto: ESPN

– Nesten større

– Er dette like stort som da du vant?

– Dette er nesten større enn da jeg vant. Det å ta sølv, og å sette det runnet betydde best. Nå er jeg virkelig tilbake, og det blir en syk battle mellom Kelly og meg framover, sier Sjåstad Christiansen.

– Hvor mye nerver var det?

 – Jeg var veldig nervøs på starten. Det er så mange tanker som går gjennom hodet, og det kommer så mange rare tanker. Men man må skjerpe seg og få fokuset på rett plass. Det er så kult å ha mamma og Pia her som girer meg opp hver runde.

– Hvordan holdt du holdet på plass?

– Det var helt rått. Det siste runnet måtte jeg bare rydde opp i hodet, og jeg hadde ingenting å tape. Nå må jeg jobbe med førstehoppet mitt. Det var så fett å lande, sier Sjåstad Christiansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

killo
killo

STORT: Johanne Killi tok bronse i sitt første X Games. Foto: Anders Holtet

– Kan bety karriere

– Dette er helt uvirkelig. Jeg kan ikke forstå det, sier Johanne Killi om sin bronsjemedalje.

Hun kjørte fredag sitt aller første X Games etter å ha fått plassen da Kaya Turski måtte melde forfall. Hun leverte en solid første runn, som holdt til 85 poeng og tredjeplass.

– Hvor mye betyr dette for deg?

– Dette betyr veldig mye. Det er definitivt det største som har skjedd i skikarrieren min. Dette kan åpne mange dører i karrieren, og kan bety mye for skikarrieren, sier Killi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

frankum
frankum

GLEDE: Randi Sjåstad og sportssjef Christopher Frankum. Foto: Anders Holtet

– Sier mye om Tiril

Sportssjef for de norske freeskierne, Christopher Frankum, var naturlig nok en svært glad mann etter to av tre mulige pallplasser.

– Det er helt fantastisk. To medaljer i årets største slopestyle-konkurranse, og med Tiril tilbake tyder på at jentene har jobbet sinnsykt bra. Tingene har fungert de siste årene, sier Frankum.

– Du har jobbet tett med Tiril i skadeavbrekket. Hvor mye betyr dette?

– Det går opp og ned i de årene. Av og til er det bra, og andre ganger er man deprimert. Men hun har blitt sterkere, og kommer til å være på toppen i mange år framover, sier sportssjefen.

– Hva sier det om Tiril at hun leverer så bra når det betyr som mest?

– Det sier veldig mye om Tiril både som skikjører og hennes mentale styrke. Hun har jobbet mye mentalt de siste årene.

Se runnet til Tiril Sjåstad Christiansen her.