– Det blir helt feil å planlegge store og internasjonale publikumsarrangementer som X Games Norway nå. Ny virusvariant og inngripende tiltak på kort varsel gjør det urealistisk og uforsvarlig å si at vi samles på Lillehammer i mars 2022, sier X Games-general i Norge, Henning Andersen i en pressemelding.

Onsdag ble det klart at actionsportkonkurransen som har vært i Norge siden 2016 må utsette konkurransen med ett år på grunn av restriksjoner som følge av den nye koronamutasjonen Omikron.

– Ingen vet hvor pandemien står i neste uke og ingen kan spå om mars 2022, sier Andersen.

LYSGÅRDSBAKKEN: Slik skal Big Air-konkurransen i Lysgårdsbakken se ut. Foto: Sahr
LYSGÅRDSBAKKEN: Slik skal Big Air-konkurransen i Lysgårdsbakken se ut. Foto: Sahr

I august 2020 ble også konkurransen utsatt og ble i 2021 arrangert som en norsk kvalifisering på Dombås. Det har med andre ord ikke vært et skikkelig X Games i Norge siden Hafjell i 2020 som ble arrangert rett før Norge stengte ned for første gang.

X Games skulle altså etter planen nå utvide med skateboard og motorcross i Håkons hall og Big Air i Lysgårdsbakken. I tillegg til snøscooter.

– Risikoen knyttet til økonomi, omdømme og muligheten for videre X Games i Norge blir uakseptabel med det bildet som nå tegnes av pandemien. Vi må ta en beslutning basert på det vi vet.

X Games ble først arrangert på Tøyen i Oslo, men har blitt arrangert i ulike varianter. Flest ganger har det vært på Hafjell rett utenfor Lillehammer.