/ Twintip
 / X Games

X Games nedstemt i Stortinget

Nei til X Games: - Vedmodig og trist

Med et flertall på 60 mot 39 stemmer får ikke X Games sine 15 millioner. – Vi avvikler selskapet, sier Henning Andersen.

Sist oppdatert: 17. mars 2022 kl 14.44
Lesetid: 2 minutter

– Vi kontakter departementet umiddelbart for en styrt avvikling av X Games i Norge, sier

Henning Andersen, daglig leder i SAHR, som organiserer X Games i Norge.

Fremskrittspartiets forslag om å utbetale 15 millioner kroner på X Games i 2023 ble stemt ned i Stortinget i dag. Det var Venstre, Høyre, KrF og MDG som støttet forslaget som ville gitt X Games muligheter til å fortsette. med 60 mot 39 stemmer ble det ikke slik.

Terje Håkonsen og Henning Andersen har arrangert snowboard-konkurranser sammen i Norge siden 1999. Det begynte med The Arctic Challenge, deretter Snowboard-VM og X Games. Den internasjonale snowboard-turneen TTR ble også startet av de to i, samarbeid med uavhengige snowboard-arrangører i hele verden. På sitt beste hadde TTR 400 medlems-events i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Asia og Australia/New Zealand.

2007: The Oakley Arctic Challenge og Terje Håkonsen svevende 9,8 meter over quarterpipen. Foto: Frode Sandbech
2007: The Oakley Arctic Challenge og Terje Håkonsen svevende 9,8 meter over quarterpipen. Foto: Frode Sandbech

En slopestyle-kvalifisering for jenter og gutter fra ni europeiske nasjoner ble gjennomført i helgen på Dombås, men vinnerne vil med dagens vedtak ikke få plasser til X Games Norway 2023, da arrangementet ikke vil finne sted.  Skateboardkvalifiseringen som var planlagt i Skur 13 i mai blir heller ikke gjennomført.

– Nå som vi vet at X Games er ferdig i Norge, så er det meningsløst å sette opp den konkurransen, sier Andersen.

– Det er vemodig og trist at det er over, men alt har sin tid. Det er mange i Norge som har vært på den magiske utviklingen vi har fått gjennom disse begivenhetene. Det har vokst frem en hel bransje på internasjonalt nivå. Jeg tror alle er lei seg i dag, men samtidig tror jeg de er stolte av hva de har vært med å bygge opp, sier Andersen.

Henning Andersen på Dombås
KVALIFISERING UTEN MENING: Kvalifiseringsrennet som ble avholdt på Dombås i helgen blir nå hengende i løse luften, ettersom at X Games Norge er historie. Foto: Bård Gundersen

AP-statsråd Anette Trettebergstuen gjorde det ganske klart fra talerstolen forrige torsdag, at det ikke ville bli noen penger på X Games Norge om det var opp til henne. 

– Nå er det på tide å bruke de 15 millionene til X Games på noe annet. Det har vært flott at man gjennom statsbudsjettet har hjulet de opp å stå, men som kommersiell aktør er det på tide å stå på egne bein. Vi ønsker å bruke pengene på egenorganisert idrett for barn og unge på andre måter.

X Games sjef Henning Andersen har ment det er ønsketenkning at X Games skal kunne stå på egne ben. 

– Jeg pleier å si at selv om man ser på Harry Potter-filmene og liker dem, betyr ikke det at magi finnes.

Publisert 17. mars 2022 kl 14.44
Sist oppdatert 17. mars 2022 kl 14.44
annonse
Relaterte artikler
DEN STORE X: Norge kan vise til gode resultater i X Games.
Snowboard live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - snowboard

KNOKKEL HOPP: Knuckle huck er blitt en av de mest populære konkurransene under X Games. Svenske Jesper Tjäder er invitert også i år. Foto: Monster Energy
Freeski live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - freeski

Marcus Kleveland
Syv norske utøvere klare for X Games

Slik blir årets X Games

Skikjører i X Games
Redusert konkurranse på Dombås

X Games-kvalifisering uten ski og kvinner

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen