/ Folk

Vil forsvare tittelen

Felix Stridsberg-Usterud vil ikke vippes ned fra tronen i årets verdenscup.

Sist oppdatert: 24. januar 2016 kl 13.35
HVILEDAG: Været har vært ustabilt i Mammoth denne helga. Her er Felix Stridsberg-Usterud på en kafé mens han venter på at parken skal åpne. Foto: Anders Holtet
HVILEDAG: Været har vært ustabilt i Mammoth denne helga. Her er Felix Stridsberg-Usterud på en kafé mens han venter på at parken skal åpne. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 3 minutter

– Det er hard konkurranse hvert år, men jeg har selvsagt lyst til å forsvare den. Jeg har lyst til å gjøre det så bra som mulig, men fremdeles ha det gøy, sier Stridsberg-Usterud til Fri Flyt.

Etter at Stridsberg-Usterud tok seieren i fjorårets verdenscuprenn i Silvaplana ble han også sammenlagtvinner. Når konkurransen starter i Mammoth søndag morgen amerikansk tid har Usterud både mulighet til å ta viktige poeng i verdenscupen, men også vinne billett til X Games i Oslo.

Under åpningen av verdenscupåpningen i New Zealand tidlig denne sesongen gikk han ikke videre til finalen

– Jeg føler jeg har triksene til å gjøre, men jeg har hatt litt småfeil i de første to konkurransene - Dew Tour og i New Zealand. Jeg må få rettet opp i det, og bli litt mer stabil på triksene jeg tar. Da tror jeg det skal gå fint, sier Stridsberg-Usterud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norsk-storeslem-i-Silvaplana_ordinary_1200
Norsk-storeslem-i-Silvaplana_ordinary_1200

VANT: Her fra da Felix vant i Silvaplana og tok verdenscupen sammenlagt. Foto: Tore Meirik

– Bra park

Kjørerne har fått langt fra en optimal oppladning på søndagens konkurranse i Mammoth. Lørdagen fikk de kjørt parken i noen timer, men treningen har vært stengt siden torsdag.

– Parken er bra, men det er veldig tight mellom elementene. Det er alltid vanskelig å finne ut hva man skal gjøre. Jeg føler jeg har funnet et run jeg kan lande hver gang nå, og som er bra, sier verdenscup-vinneren.

– Jeg tror alle hadde det ganske likt. Jeg har snakket med flere som ikke fikk gjort så mye. Man må finne triksene og bli vant til hoppene, sier Stridsberg-Usterud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

17-26-39_lightboxorg
17-26-39_lightboxorg

VERDENSCUP: Det er dette Felix håper å repetere. Foto: Tore Meirik

Trippelcork? 

I sesongoppkjøringen lærte landslagskjøreren seg triple cork i Stubai. Ifølge kjørerne er hoppene i Mammoth større enn Dew Tour.

– Får vi se en triple cork her?

– Jeg har ikke gjort det siden Stubai, og vet ikke om jeg kommer til å gjøre det her. Sånn som det har vært med, med så lite trening, kommer det ikke til å bli like teknisk.

Kvalifiseringen starter søndag 09.05 amerikansk tid. Der stiller Klaus Finne, Christian Nummedal, Birk Ruud, Aleksander Aurdal, Felix Stridsberg- Usterud og Johan Berg til start for guttene. På kvinnesiden kjører Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi.

Publisert 24. januar 2016 kl 13.35
Sist oppdatert 24. januar 2016 kl 13.35
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen