– Det er hard konkurranse hvert år, men jeg har selvsagt lyst til å forsvare den. Jeg har lyst til å gjøre det så bra som mulig, men fremdeles ha det gøy, sier Stridsberg-Usterud til Fri Flyt.

Etter at Stridsberg-Usterud tok seieren i fjorårets verdenscuprenn i Silvaplana ble han også sammenlagtvinner. Når konkurransen starter i Mammoth søndag morgen amerikansk tid har Usterud både mulighet til å ta viktige poeng i verdenscupen, men også vinne billett til X Games i Oslo.

Under åpningen av verdenscupåpningen i New Zealand tidlig denne sesongen gikk han ikke videre til finalen

– Jeg føler jeg har triksene til å gjøre, men jeg har hatt litt småfeil i de første to konkurransene - Dew Tour og i New Zealand. Jeg må få rettet opp i det, og bli litt mer stabil på triksene jeg tar. Da tror jeg det skal gå fint, sier Stridsberg-Usterud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norsk-storeslem-i-Silvaplana_ordinary_1200
Norsk-storeslem-i-Silvaplana_ordinary_1200

VANT: Her fra da Felix vant i Silvaplana og tok verdenscupen sammenlagt. Foto: Tore Meirik

– Bra park

Kjørerne har fått langt fra en optimal oppladning på søndagens konkurranse i Mammoth. Lørdagen fikk de kjørt parken i noen timer, men treningen har vært stengt siden torsdag.

– Parken er bra, men det er veldig tight mellom elementene. Det er alltid vanskelig å finne ut hva man skal gjøre. Jeg føler jeg har funnet et run jeg kan lande hver gang nå, og som er bra, sier verdenscup-vinneren.

– Jeg tror alle hadde det ganske likt. Jeg har snakket med flere som ikke fikk gjort så mye. Man må finne triksene og bli vant til hoppene, sier Stridsberg-Usterud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

17-26-39_lightboxorg
17-26-39_lightboxorg

VERDENSCUP: Det er dette Felix håper å repetere. Foto: Tore Meirik

Trippelcork? 

I sesongoppkjøringen lærte landslagskjøreren seg triple cork i Stubai. Ifølge kjørerne er hoppene i Mammoth større enn Dew Tour.

– Får vi se en triple cork her?

– Jeg har ikke gjort det siden Stubai, og vet ikke om jeg kommer til å gjøre det her. Sånn som det har vært med, med så lite trening, kommer det ikke til å bli like teknisk.

Kvalifiseringen starter søndag 09.05 amerikansk tid. Der stiller Klaus Finne, Christian Nummedal, Birk Ruud, Aleksander Aurdal, Felix Stridsberg- Usterud og Johan Berg til start for guttene. På kvinnesiden kjører Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi.