Felix imponerte med pallen i Nine Knights

Felix Usterud viste at han kan kjøre verdens villeste hip, og tok bronse.

Sist oppdatert 4. april 2016 kl 13.15
BRONSE: Felix Usterud (øverst til venstre) tok bronse i Nine Knights. Foto: Nine Knights
BRONSE: Felix Usterud (øverst til venstre) tok bronse i Nine Knights. Foto: Nine Knights

– Da jeg fikk invitasjonen så ble jeg superglad! Jeg har aldri kjørt en så stor hip før så jeg var veldig spent på hvordan det kom til å bli, sier Felix Usterud til Fri Flyt.

I helgen var en av årets villeste skikonkurranser et faktum. Nine Knights kjøres på et gigantisk hip, formet som et slott. Der gjelder det både å kjøre høyt og spektakulært. 

Har du sett denne? Galskapen i gang

Med double flatspin, alley-oop 450 double sikret Felix Usterud norsk suksess i den vanvittige konkurransen på slottet i Italia. Foran han kom Joffrey Pollet-Villard og Christof Schenk. 

– Når jeg først fikk tredjeplassen så var det dødsfett og noe som er veldig gøy å få på slutten av sesongen, sier Usterud.

Se film fra konkurransen her:

Landslagskjøreren tok nylig også sølv i European Open, og kan dermed avslutte sesongen med særdeles god samvittighet. Før den er helt slutt skal han likevel kjøre NM på Hovden førstkommende helg, i tillegg til Open Klasse og MegaPark.

Les også denne: Vil forsvare tittelen

Nine Knights, derimot, var et friskt pust for skikjøreren fra Bærum.

– Vi slet litt med dårlig vær hele uken, men det var ikke flatt lys så det gikk fint å kjøre og jeg hadde det utrolig gøy. Det var så mye nytt som jeg ikke hadde prøvd før. For meg føltes ikke dette som en konkurranse, jeg ville bare stikke dit å kjøre hippen og prøve nye ting å få film og bilder, sier bronsevinneren.

Usteruds tredjeplass var derimot ikke det eneste høydepunktet under helga. Amerikanske David Wise slo Andreas Håtveits 11 år gamle høyderekord, med 14,2 meter. 

– David Wise´ høyderekord var helt sykt, sier Usterud om prestasjonen.

Publisert 4. april 2016 kl 13.15
Sist oppdatert 4. april 2016 kl 13.15
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen