/ Folk

– Har i bakhodet at det snart er X Games

Øystein Bråten vil vinne - uten å ødelegge for uken etter.

Sist oppdatert: 23. januar 2016 kl 14.00
AVLYST: Etter avlyst trening fredag ble det avslapping for Bråtens del. Her i bunnen av parken i Mammoth. Foto: Anders Holtet
AVLYST: Etter avlyst trening fredag ble det avslapping for Bråtens del. Her i bunnen av parken i Mammoth. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 2 minutter

– Selv om man selvfølgelig vil vinne her i Mammoth har man nok i bakhodet at X Games er om en uke. Det er jo da det virkelig gjelder, og da man vil at alt skal klaffe, sier Bråten fra en kafé i Mammoth.

Etter avlyst trening fredag og en smell i ankelen ble dagen brukt på å slappe av og forberede seg på søndagens konkurranse for Bråtens del. U.S Grand Prix er en del av verdenscupen som Felix Usterud vant sammenlagt i fjor.

Selv om den betyr mye, er det likevel en ting man ikke kan glemme under konkurransen: Uken etter det X Games i Aspen, og flere av de beste kjørerne i Mammoth skal delta der.

For noen måneder siden fikk også Bråten sin invitasjonen - noe som betyr at han sammen med Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi (alternate spot) er de eneste norske skikjørerne som skal kjøre både i Aspen og i Oslo foreløpig.

– Jeg har jo veldig lyst til å gjøre det bra i verdenscupen, men AFP World Touren (Dew Tour, X Games etc. red.anm.) henger nok kanskje hakket høyere for min del, sier Bråten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

park
park

UVÆR: Slik så parken ut fredag ettermiddag. Foto: Anders Holtet

Har du sett denne? Verdens første

– Men hva tenker du om årets verdenscup?

– Verdenscupen startet jo veldig bra i år for min del, med andreplass i New Zealand. Jeg vil jo fortsette det og se hvor bra jeg kan gjøre det. Planen nå er å kjøre alle renna, og forhåpentligvis komme så høyt opp som mulig, sier Bråten.

– Du har vært i Mammoth en del ganger. Hva synes du om dette stedet?

– Jeg var her for første gang for seks år siden. Det var da jeg møtte Gus Kenworthy, Bobby Brown og de andre store stjernene første gang. Jeg ble helt starstruck da. Det er masse gode minner som kommer tilbake når jeg er her. Det er et sjukt kult sted, sier Bråten.

– Du tenker vel kanskje å vinne over dem denne helga og eller?

– Det hadde selvsagt vært gøy det, men vi får se. Jeg prøver selvfølgelig å gjøre så godt jeg kan. 

PS: Vil du lese mer om Øystein Bråten? I vårt nyeste Fri Flyt-nummer er han hovedprofil.

Publisert 23. januar 2016 kl 14.00
Sist oppdatert 23. januar 2016 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen