– Han har ligget innenfor kriteriet lenge, og når han leverte i Dew Tour var det sikkert. Vi er veldig glad for at Bråten nå endelig er bekreftet og vet at han kan gjøre det meget bra i Oslo, sier sportssjef for Nor Freeski, Christopher Frankum til Fri Flyt.

Tirsdag formiddag skrev Fri Flyt at alle solemerker tydet på at Bråten ville få klarsignal til X Games i Oslo i løpet av denne uka. Onsdag kveld kom gladmeldingen for skistjerna. Tidligere denne uken ble Johanne Killi tatt ut på wild card, mens guttenes siste uttak før det siste etter Aspen X Games lot vente på seg.

Annonse

Årsaken er at AFP-rankingen etter Dew Tour-finalen, der Bråten kom på 7. plass, ikke ble oppdatert før onsdag kveld. Før rankingen lå Bråten på 6. plass, og etter konkurransen var posisjonen uforandret.

Dermed blir Bråten en del av stjernegalleriet til X Games som består av blant annet Dew Tour-vinner Gus Kenworthy og OL-vinner Joss Christensen. I tillegg til Killi og Bråten skal Tiril Sjåstad Christiansen kjøre konkurransen.