Åtte utøvere blir invitert i herrens Big Air til X Games i Oslo tirsdag. Kvinnene, med Johanne Killi som største gladnyhet, har allerede blitt invitert. Nå venter man på at AFP-rankingen skal bli klar etter helgens Dew Tour-finaler. Der var kun Fabian Bösch over Øystein Bråten, som kom på 7. plass, av kjørere som ikke har blitt invitert allerede.

Før helga lå han på 6. plass på rankinglisten. Alle kjørerne over, altså Joss Christensen, Bobby Brown, James Woods og McRae Williams, som ligger over Bråten, er allerede invitert.

Dew Tour er et såkalt AFP Platinum Event, og har lenge vært viktig for uttaket til både X Games i Aspen og Europa. Det betyr at en 7. plass i konkurransen gir 788.88 poeng. Fabian Bösch, som kom på tredjeplass (og ikke er invitert) ligger på 63. plass før listen blir oppdatert. En tredjeplass i Dew Tour gir 882.50 AFP-poeng. Når listen oppdateres vil Bråten da ligge på 4228.19 poeng, mens Bösch vil ligge på 2722.22.

Dersom rankingen fra slopestyle blir fulgt til punkt og prikke vil dermed Øystein Bråten, med god margin, bli invitert til X Games i Oslo.

Det betyr isåfall at Øystein Bråten, Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen forelølpig blir Norges bidrag på skisiden, i tillegg til vinneren av wildcard på Hemsedal 3. januar i år.

De siste seks utøverne til Big Air for menn blir tatt ut etter X Games i Aspen i slutten av januar.

Daglig leder i SAHR Productions, og iniativtaker til X Games Henning Andersen vil ikke kommentere om Bråten er klar. Avgjørelsen blir tatt først etter at rankinglisten er oppdatert.