/ Folk

Øystein Bråten oversett av Idrettsgallaen

KOMMENTAR: Øystein Bråten tok to X Games-gull i år, men ifølge Idrettsgallaen stod andre norske idrettsutøvere for langt mer imponerende prestasjoner i år.

Sist oppdatert: 20. desember 2017 kl 19.50
TO GULL: Øystein Bråten tok to gull, men fikk ingen nominasjon til Idrettsgallaen i år. Her fra Hafjell. Foto: Olav Standal Tangen
TO GULL: Øystein Bråten tok to gull, men fikk ingen nominasjon til Idrettsgallaen i år. Her fra Hafjell. Foto: Olav Standal Tangen

OL-klare Øystein Bråten har opplevd et år få kan drømme om: To X Games-gull, et i Aspen og et i Hafjell. For en utøver i freeski kan det ikke bli større. Det kan tydeligvis bli for resten av idretts-Norge.

Onsdag ettermiddag ble nominasjonslistene til årets Idrettsgalla på Hamar offentliggjort. Av 20 mulige plasser (12 i ”årets navn” og 8 i ”årets mannlige utøver”) fikk ikke X Games-helten én nominasjon.  For eksempel stod Olav Lundanes i orientering og Håvard Lorentzen på skøyer angivelig for langt, langt mer imponerende prestasjoner.

Det er ikke noe større håp for norske jibbere når den diffuse ”røkla”-kategorien åpen klasse er fjernet fra programmet. Her var for øvrig Hallingdøl-kollega Andreas Håtveit nominert i 2012.

(Kommentaren fortsetter under bildet)

20-45-36_lightboxorg
20-45-36_lightboxorg

OVERSETT: Her kjører Bråten inn til X Games-gull. Det er ikke nok for Idrettsgallaen. Foto: Olav Standal Tangen

Det norske freeskilandslaget fikk heller ikke en plass blant årets lag.

De som har fulgt freeski-sporten over flere år vet at det er en hard kamp om oppmerksomheten mot de langt mer etablerte idrettene. Men med god støtte fra Norges Skiforbund, OL-deltakelse, TV 2-sendt X Games og NRK-sendte verdenscuper, burde det være lov å håpe på noe mer anerkjennelse.

For med et premiss om at de mest imponerende prestasjonene skal kåres er det vanskelig å godta at ikke Bråtens gullmedaljer skal konkurrere mot det største i landet. Det er vanskelig å forstå hva som kunne blitt gjort annerledes.

Øystein Bråten var stor nok for den særdeles prestisjetunge ESPY i Los Angeles tidligere i år. For Idrettsgallaen på Hamar ble han dessverre noen nummer for liten. I mens får vi i det minste heie på Johanne Killi, som fortjent fikk sin plass på listene.

For når to X Games-gull ikke er nok til en nominasjon som årets idrettsutøver, eller årets navn, er det bare å ønske god jul.

Publisert 20. desember 2017 kl 19.46
Sist oppdatert 20. desember 2017 kl 19.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen