Endelig pulverschnee!

SKIPATRULJEN (S3E1): Beskjeden og sjarmerende. Andermatt er en perle for de vil bo i en ekte alpeby og som foretrekker litt mindre konkurranse om løssnøen.
FACESHOT: Selv om bildet lyver litt, ble det mye snø i fjeset da Skipatruljen besøkte Andermatt. Her er det Kjetil Isaksens tur til å kjøle ned skjegget. Bilde: Christian Nerdrum

Første stopp for Skipatruljen 2017 er sveitsiske Andermatt. Billettene ble bestilt et par uker i forkant og de fleste værsider ble bekymringsfullt besøkt opptil flere ganger om dagen.

 

Snøen har nemlig latt vente på seg i de fleste områder i Alpene denne vinteren. Mange steder er det fortsatt snøfritt, men vi var heldige. Med en tørkeperiode på rundt to måneder løsnet det endelig. Også i Andermatt. 

Programleder Bård Gundersen fikk med seg frikjører Kjetil Isaksen på eventyret. To dager fikk de stått på ski i Andermatt Sedrun og blitt godt kjent med de nedre deler av det omfattende anlegget med god hjelp fra

 FlorianTresch i andermatt-guides.ch. Vær, vind og dårlig sikt gjorde at de dessverre ikke fikk oppleve det Andermatt er mest kjent for; det alpine potensialet fra Gemsstock (2961 moh). Store, åpne flanker som strekker seg i alle himmelretninger. Det får bli neste gang. Pulverschnee fant de likevel, selv om snøbasen til tider var tynnere enn foretrukket. Se filmen. 

I neste episode reiser Skipatruljen til Engelberg og møter den svenske frikjøringslegenden Johan Jonsson.

SKIPATRULJEN

I denne sesongen av Skipatruljen reiser Fri Flyt med programleder Bård Gundersen til en rekke skisentre for å sjekke tilstanden. Først ut er Andermatt og Engelberg. Hjemme i Norge står blant annet Voss Resort Bavallstunet, Jølster og Sogn Skisenter på ønskelista. 

Her finner du alt av Skipatruljen

Annonse
Annonse
Annonse