Vi stiller oss derfor spørsmålet: Hva er det med Vågå?

Fra frikjøringsprofilene Per Mundhjeld, Jørgen Valde og Torgrim Vole sine respektive storhetstider beveger vi oss inn i nåtiden, og våre helter i serien som skal vises på friflyt.no fem mandager fremover. Før hver av de blir presentert i sin egen episode. Som et anti antiklimaks, går vi inn for å svare på det overliggende spørsmålet først. Hva er det med Vågå? Vi skal sjekke drikkevannet, melka og besøke det sagnomsuste skisentret Lemonsjøen ved foten av Jotunheimen. For noe er det. (Journ. anm. Når vi beskriver Vågå som talent-bygda i Gudbrandsdalen, så er det verdt å nevne at Lom blir ufortjent satt i skyggen)

DYPT I DET: Det blir mye djup snøkjøring i serien med trioen Dennis Risvoll (bildet), Øystein Aasheim og Henrik Gangsø. Bilde: Bård Gundersen
DYPT I DET: Det blir mye djup snøkjøring i serien med trioen Dennis Risvoll (bildet), Øystein Aasheim og Henrik Gangsø. Bilde: Bård Gundersen

I de kommende episodene av serien skal vi bli bedre kjent med de tre kameratene. Først ut er Dennis Risvoll. Allerede i 2012 var han med på sin første Freeride World Tour, og markerte seg med seier i Røldal samme året. Dennis ble kjent for sin fryktløse kjøring og enorme backflips. 

I episode tre møter vi Henrik Gangsø, som er jibbelalibiet i gjengen. Han nøyer seg ikke med å sette ett triks i linja si. Enhver anledning han har for å få luft under skia benyttes. Cork 7? Ikke noe problem for Henrik, som senere i serien røper hvilke store ambisjoner han har med frikjøringen sin. 

Sist ut er Øystein Aasheim. Øystein faller aldri, men går fortsatt STORT. Øystein har i år bevist at denne oppskriften kan ta ham langt, for i år ble han sammenlagtvinner i Norgescupen.

Dette er spydspissen norske frikjørere, og på sett og vis er det litt overraskende at de vokser opp fra samme plass, for skispråket deres er ganske ulikt.

Her finner du våre andre saker fra Lemonsjøen alpinsenter.