/ Folk

Ja, hva er det egentlig med Vågå?

Gjennom to tiår er grunnlaget for Fri Flyts nye programserie blitt lagt. En rekke frikjørere fostret opp fra den dypeste Gudbrandsdalen ved roten av Jotunheimen, har av uvisse grunner klart å markere seg helt i Norges- og verdenstoppen. Her kommer episode 1 av serien Hva er det med Vågå?

Sist oppdatert 31. mars 2020 kl 12.00

Vi stiller oss derfor spørsmålet: Hva er det med Vågå?

Fra frikjøringsprofilene Per Mundhjeld, Jørgen Valde og Torgrim Vole sine respektive storhetstider beveger vi oss inn i nåtiden, og våre helter i serien som skal vises på friflyt.no fem mandager fremover. Før hver av de blir presentert i sin egen episode. Som et anti antiklimaks, går vi inn for å svare på det overliggende spørsmålet først. Hva er det med Vågå? Vi skal sjekke drikkevannet, melka og besøke det sagnomsuste skisentret Lemonsjøen ved foten av Jotunheimen. For noe er det. (Journ. anm. Når vi beskriver Vågå som talent-bygda i Gudbrandsdalen, så er det verdt å nevne at Lom blir ufortjent satt i skyggen)

DYPT I DET: Det blir mye djup snøkjøring i serien med trioen Dennis Risvoll (bildet), Øystein Aasheim og Henrik Gangsø. Bilde: Bård Gundersen
DYPT I DET: Det blir mye djup snøkjøring i serien med trioen Dennis Risvoll (bildet), Øystein Aasheim og Henrik Gangsø. Bilde: Bård Gundersen

I de kommende episodene av serien skal vi bli bedre kjent med de tre kameratene. Først ut er Dennis Risvoll. Allerede i 2012 var han med på sin første Freeride World Tour, og markerte seg med seier i Røldal samme året. Dennis ble kjent for sin fryktløse kjøring og enorme backflips. 

I episode tre møter vi Henrik Gangsø, som er jibbelalibiet i gjengen. Han nøyer seg ikke med å sette ett triks i linja si. Enhver anledning han har for å få luft under skia benyttes. Cork 7? Ikke noe problem for Henrik, som senere i serien røper hvilke store ambisjoner han har med frikjøringen sin. 

Sist ut er Øystein Aasheim. Øystein faller aldri, men går fortsatt STORT. Øystein har i år bevist at denne oppskriften kan ta ham langt, for i år ble han sammenlagtvinner i Norgescupen.

Dette er spydspissen norske frikjørere, og på sett og vis er det litt overraskende at de vokser opp fra samme plass, for skispråket deres er ganske ulikt.

Her finner du våre andre saker fra Lemonsjøen alpinsenter.

Publisert 31. mars 2020 kl 12.00
Sist oppdatert 31. mars 2020 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
NY VERDENSREKORD: Den nye rekorden til Anders Backe er på 133,46 km/t! Foto: Gisle Johnsen
Anders Backe setter ny verdensrekord

133,46 km/t baklengs i Vikersundbakken

SKIER OF THE YEAR: 2023: Nikolai Schirmer forteller at det kommer et trofé i posten, men foreløpig får han klare seg med koppen fra 2019.
Kåret til European Skier Of The Year

Nikolai Schirmer: – Jeg har jobba ræva av meg

VARM: Hotdog Hans gikk for seier på afterskien i Hemsedal. Skjermdump: Hotdog Hans 4
Den maskerte skikjøreren møter Birk Ruud i Norge

– Hotdog Hans er en slem mann

DR. IDRETT: Hedda Berntsen har en doktorgrad i idrettspsykologi med fokus på idrett og motivasjon. Nå gjør hun seg selv til forskningskanin. Foto: Privat
Hedda Berntsen (47) gjør comeback

– Fordi jeg ønsker å være lykkelig

annonse
Birk Ruud X Games gull Aspen slopestyle
Birk Ruud vant X Games-gull i slopestyle

Vant sitt første X Games-gull i slopestyle

Høydepunkter fra slopestyle-finalen i Laax

Se Birk Ruud sitt vinnerrun

EKSOTISKE GREIER: Mye er uvanlig med dette bildet. Løven Simba følger med mens Anders Backe kjører ski ned fra løvens tak. Foto: Johnsen
Backe-stunt i Dyreparken

Bombdrop med løve som tilskuer

Birk Ruud trippel cork på snowboard
Birk Ruud om snowboardsatsingen

– Mye mestringsfølelse å kjenne på

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen