/ Folk

Ja, hva er det egentlig med Vågå?

Gjennom to tiår er grunnlaget for Fri Flyts nye programserie blitt lagt. En rekke frikjørere fostret opp fra den dypeste Gudbrandsdalen ved roten av Jotunheimen, har av uvisse grunner klart å markere seg helt i Norges- og verdenstoppen. Her kommer episode 1 av serien Hva er det med Vågå?

Sist oppdatert: 31. mars 2020 kl 12.00
Lesetid: 2 minutter

Vi stiller oss derfor spørsmålet: Hva er det med Vågå?

Fra frikjøringsprofilene Per Mundhjeld, Jørgen Valde og Torgrim Vole sine respektive storhetstider beveger vi oss inn i nåtiden, og våre helter i serien som skal vises på friflyt.no fem mandager fremover. Før hver av de blir presentert i sin egen episode. Som et anti antiklimaks, går vi inn for å svare på det overliggende spørsmålet først. Hva er det med Vågå? Vi skal sjekke drikkevannet, melka og besøke det sagnomsuste skisentret Lemonsjøen ved foten av Jotunheimen. For noe er det. (Journ. anm. Når vi beskriver Vågå som talent-bygda i Gudbrandsdalen, så er det verdt å nevne at Lom blir ufortjent satt i skyggen)

DYPT I DET: Det blir mye djup snøkjøring i serien med trioen Dennis Risvoll (bildet), Øystein Aasheim og Henrik Gangsø. Bilde: Bård Gundersen
DYPT I DET: Det blir mye djup snøkjøring i serien med trioen Dennis Risvoll (bildet), Øystein Aasheim og Henrik Gangsø. Bilde: Bård Gundersen

I de kommende episodene av serien skal vi bli bedre kjent med de tre kameratene. Først ut er Dennis Risvoll. Allerede i 2012 var han med på sin første Freeride World Tour, og markerte seg med seier i Røldal samme året. Dennis ble kjent for sin fryktløse kjøring og enorme backflips. 

I episode tre møter vi Henrik Gangsø, som er jibbelalibiet i gjengen. Han nøyer seg ikke med å sette ett triks i linja si. Enhver anledning han har for å få luft under skia benyttes. Cork 7? Ikke noe problem for Henrik, som senere i serien røper hvilke store ambisjoner han har med frikjøringen sin. 

Sist ut er Øystein Aasheim. Øystein faller aldri, men går fortsatt STORT. Øystein har i år bevist at denne oppskriften kan ta ham langt, for i år ble han sammenlagtvinner i Norgescupen.

Dette er spydspissen norske frikjørere, og på sett og vis er det litt overraskende at de vokser opp fra samme plass, for skispråket deres er ganske ulikt.

Her finner du våre andre saker fra Lemonsjøen alpinsenter.

Publisert 31. mars 2020 kl 12.00
Sist oppdatert 31. mars 2020 kl 12.00
annonse

Relaterte artikler

Ellen Damsgaard viser at skikjøring også kan læres på plast. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Dansk freeskier Ellen Damsgaard

– Vi har ingen fjell

Benjamin Forthun tilbake etter skrekkulykke

Deler overraskende comeback-triks

Derfor lander Birk Ruud alltid «på bena»

Slik unngår du dårlige landinger på trampolinen

PARTNER: William Kalfoss blir Birk Ruuds nye partner. Foto: Christian Nerdrum
William er Birk Ruuds nye partner:

Birk Ruuds nye partner: – Venter på vareprøver

NUMMER ÉN: – Trampoline er en fin sidehobby som har gjort meg til den jeg er på ski i dag sier Birk Ruud. Foto: Christian Nerdrum
Birk Ruud sin trampolineskole

Birk Ruud sin trampolineskole

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen