Dette er spydspissen norske frikjørere, og på sett og vis er det litt overraskende at de vokser opp fra samme plass, for skispråket deres er ganske ulikt. Henrik Gangsø er jibbelalibiet som ikke nøyer seg med å sette ett triks i linja si. Enhver anledning han har for å få luft under skia benyttes. Cork 7? Ikke noe problem for den yngste i trioen.

Dennis flipper helst bakover i rette akser, og liker nok ordet kompromiss. Han er eldstemann. Historisk sett har han levd etter «briste-eller-bære-prinsippet». Det har tatt ham helt til topps i verden, men også vært Dennis´ bane alle årene. Under verdenscupen i Fieberbrunn var det like før det gikk skikkelig galt.

Annonse

Nærmest som en motsats av Dennis har vi Øystein Aasheim. Øystein faller aldri, men fortsatt går stort. Han er en norsk Hugo Harrison, for de som husker ham. Øystein har i år bevist at denne oppskriften kan ta ham langt, for i år ble han sammenlagtvinner i Norgescupen. 

Saken fortsetter under bildet

AKTUELL: Dennis Risvoll blir å se i den nye serien «Hva er det med Vågå?», og på Film Tour 2018. Bilde: Bård Gundersen
AKTUELL: Dennis Risvoll blir å se i den nye serien «Hva er det med Vågå?», og på Film Tour 2018. Bilde: Bård Gundersen

Da gjenstår fortsatt spørsmålet: Hva ordet med Vågå? Svaret skal vi få gjennom denne serien. Vi skal sjekke drikkevannet, melka og besøke det sagnomsuste skisentret Lemonsjøen ved foten av Jotunheimen. For noe er det. Disse gutta er nemlig ikke de eneste talentene som har vokst ut av den lille bygda i Oppland fylkeskommune. Bli med under huden på Henrik, Dennis og Øystein. Få med deg førpremieren til serien på Film Tour. Kanskje kommer den rullende filmfestivalen hjem til deg i år?