Saken ble først publisert 26. november 2018

Freeride World Tour (FWT) i Fieberbrunn, Østerrike 2017: Dennis Risvoll fra Vågå står på toppen av fjellsiden der han ett år i forveien fikk sin største seier som frikjører. Mot resten av den absolutte verdenseliten kjører han til en overbevisende førsteplass, med ett kjempedropp og to fjellstøe baklengs-saltoer. 

«They don’t kall him the Backflip-King for nothing!» lyder det entusiastisk fra en av kommentatorene i FWT. 

Følelsen sitter fortsatt i kroppen, og Dennis er fast bestemt på å gjenta bragden ingen annen nordmann (på herresiden) har klart verken før eller etter. 

REDNINGSAKSJONEN: Skadeomfanget etter sammenstøtet med fjellet utvilsomt alvorlig, og Dennis Risvoll blir hentet ut av ambulansehelikopter. Bilde: Skjermdump FWT
REDNINGSAKSJONEN: Skadeomfanget etter sammenstøtet med fjellet utvilsomt alvorlig, og Dennis Risvoll blir hentet ut av ambulansehelikopter. Bilde: Skjermdump FWT

Sånn skulle det ikke bli. Ustabile snøforhold og risiko for skred i konkurransefjellet gjør at arrangøren må sprenge ut snø for å minimere faren for skred. Det tvinger Dennis til å ta nye linjevalg, og tiden han har til gjennomgang er knapp. Alt for knapp. 

Dennis feilberegner en klippe og havner for langt inn mot fjellet. En skjebnesvanger bom som sender ham rett inn i fjellveggen i en enorm hastighet. Han treffer med rumpa først og slenges som en filledukke titalls meter videre ned i snøen. Dennis blir liggende urørlig med enorme smerter. 

– Alt ble helt hvitt. Jeg trodde jeg skulle dø, sier Dennis i filmen. 

Kort tid etter blir han tatt hånd om av sikkerhetspersonell og fløyet til et sykehus. En indre blødning skjulte seg i et hematom, og senket blodprosenten hans mot et dødelig nivå. Tiden som følger involverer mye smerter og to måneder i sykesenga. 

Se og hør hele den sterke historien om ulykken i Fieberbrunn i filmen, som også er den femte og siste episoden av »Hva er det med Vågå?»