OPPDATERING KL. 14.40: Arrangøren melder at Dennis Risvoll har brekt hånda og har et lite – men etter forholdene udramatisk – brudd i en ryggvirvel. Han skal bli helt frisk etter litt hvile, skriver Freeride World Tour.

Film med kræsjen ser du under artikkelen!

Av de tre andre kjørerne som også ble sendt til sykehus skal Mark Mikos fra USA og tyske Bene Mayr ha klart seg med en kjapp sjekk, mens russiske Ivan Malakhov ble sendt hjem raskt.

.....................................................

Heldigvis var Risvoll bevisst da han ble henta ut, og ifølge kommentatorene på Freeride World Tours livesending var han «ok, but injured», som betyr at han har det bra, men likevel såpass skadet at han ikke kom seg ned for egen maskin. 

Onsdag ettermiddag ble det klart at Risvoll har fått et brudd i ryggen.

– Han er ved bevisshet, men har brukket to ryggvirvler og en arm, sier Niclas Risvoll, broren til Dennis Risvoll til NRK.

Fjorårsvinneren kjørte svært bra i toppen av konkurranseområdet i Fieberbrunn, og satte en strålende backflip. Kræsjen skjedde nederst i face´n, i det som mest sannsynlig ville blitt Dennis´ siste, store element i dagens linje. Han kjørte utfor en kant i stor fart, og landet i et bratt steinparti før han rullet videre ned i snøen. Der ble Risvoll liggende til hjelpemannskapene kom på plass etter kort tid.

Også flere andre kjørere gikk på trynet, og russeren Ivan Malakhov måtte – som Dennis – hentes ut med helikopter etter et dramatisk kræsj. Mange som ramlet hadde problemer med det vekslende føret; pudder der sikkerhetsmannskapene ikke hadde sprengt ut skred, og hardt føre der snøen hadde sklidd vekk.

Svenske Kristofer Turdell vant konkurransen, foran Logan Pehota fra Canada og Reine Barkered på tredje plass. I sammendraget ble Dennis Risvoll nummer seksten, som betyr at han dessverre er ute av årets Freeride World Tour.

Se Dennis´kræsj her, han starter 37:33 ut i filmen: