/ Folk

Dennis Risvoll blir dokumentarfilm - NRK har kjøpt rettighetene

Dennis Risvolls verdenscupeventyr blir dokumentarfilm. NRK har kjøpt rettighetene i Norge.

Sist oppdatert 25. januar 2017 kl 13.46
DOKUMENTARFILM: Dennis Risvolls verdenscupeventyr blir dokumentarfilm. Den skal vises på NRK. Foto: Planckfilm
DOKUMENTARFILM: Dennis Risvolls verdenscupeventyr blir dokumentarfilm. Den skal vises på NRK. Foto: Planckfilm

– Dennis er en utradisjonell type, som aksepterer å ta ganske stor risiko, for det som ikke alltid er særlig stor gevinst. Så det har vært et tema å prøve å forstå hva som driver ham, og hvordan han takler denne risikoen, sier regissør Håvard Hanasand til Fri Flyt.

Sammen med produsent Terez Hollo-Klausen har han fulgt Dennis Risvoll tett - både i og utenfor konkurranser. Risvoll er Norges eneste deltaker i Freeride World Tour, og er i år klar for sin andre sesong på rad i verdenscupsirkuset. I fjor opplevde han alt fra å vinne i Fieberbrunn, til å gå kraftig på trynet i Chamonix.

Nå blir historien til 29-åringen fra Vågå fortalt i en drøy timelang dokumentar med navnet "Heedless". Den produseres av Hollo-Klausen i Anna Kron Film, og Magnus Strand og Hanasand i Planckfilm er co-produsenter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

dennis risvoll 4
dennis risvoll 4

I LUFTA: Dennis Risvoll er kjent for å dra på kraftig i konkurranser. Foto: Planckfilm

– En ekstra dimensjon var det å lage en ærlig film som gir innsikt i livet til en profesjonell skikjører, uten å ha behov for å presentere et glansbilde av det livet, som jeg ofte føler jeg får servert når jeg ser skifilmer. Men dette er ikke en skifilm, det er en dokumentarfilm som handler om en skikjører. Så handler det også om hva det ultimate livet er i Dennis sine øyne, hva han jager. Nå har han jo nådd det som er toppen av rangstigen hva gjelder frikjøringskonkurranser, hva kunne han tenkt seg i fremtiden, og hvor gøy er egentlig dette livet?, sier Hanasand.

Hanasand forteller at han traff Risvoll for første gang under den tradisjonsrike frikjøringskonkurransen Røldal Freeride Challenge i 2009, og har siden holdt kontakten. Da han i 2015 ble klar for Freeride World Tour lot han ikke muligheten til å bevege seg inn i dokumentar-bransjen gå fra seg.

– Da jeg hørte at han hadde kvalifisert seg til Freeride World Tour, som jeg visste fra før er ganske krevende å få til, så derfor tenkte jeg at dette må være noe han er veldig motivert for. Og så kjente jeg han såpass at jeg visste at uansett hva som skjer, så vil det bli en eller annen hendelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

dennis risvoll 2
dennis risvoll 2

VERDEN RUND: Dennis Risvoll har reist verden rundt med FWT. Her fra Alaska. Foto: Planckfilm

Hollo-Klausen produserer filmen, og sier til Fri Flyt at prosjektet er inne i siste fase. Hun ser tilbake på et givende og spennende prosjekt.

– Det har vært helt supert. Masse god energi og ikke minst er Håvard dyktig og har jobbet veldig målrettet. I filmen merkes det at Håvard har blitt godt kjent med Dennis i løpet av arbeidet, og det har blitt et fint portrett av både Dennis og sporten. Produsenter er mest på kontoret, men denne gangen fikk jeg i alle fall sett på FWT direkte  fra kontorpulten og veldig fornøyd med at det var en viktig del av jobben å se på skikjøring. Da Dennis vant i Fieberbrunn hadde jeg samlet folk fra kontorfellesskapet som hang over Macen min så da var det jo ekstra stas at han gjorde det så bra, sier Hollo-Klausen.

Det er NRK som har kjøpt rettighetene i Norge til filmen. Filmen vises i slutten av februar.

– Det er veldig gøy at de har kjøpt rettighetene. Både fordi vi gleder oss til å vise den frem, pluss at det er bra at flere folk kan få gleden av å se frikjøring på TV, sier Hollo-Klausen.

Se bilder fra filmen her:

Publisert 25. januar 2017 kl 13.46
Sist oppdatert 25. januar 2017 kl 13.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen