/ Folk

Dennis er backflip-kongen

Dennis Risvoll er den eneste nordmannen som har vunnet i Freeride World Tour på herresiden. Det sier en hel del. Her er episode 2 av Hva er det med Vågå?

Sist oppdatert: 7. november 2018 kl 12.00
Lesetid: 2 minutter

Saken ble først publisert 7. november 2018.

Fri Flyts webserie «Hva er det med Vågå?» ruller videre. Etter at vi i episode 1 forhåpentligvis fikk en avklaring på spørsmålet serien bygges på, skal vi nå blir bedre kjent med Backflip-kongen Dennis Risvoll. Men en kompromissløs innstilling til skikjøring og konkurranser er Dennis også kjent for å passe godt med uttrykket «Go big or go home».

Dennis er én av få norske frikjørere som har et navn utenfor Norge, og har en overbevisende merittliste med to seiere i Freeride World Tour. Den første kom allerede i 2012, da han flippet seg til seier i Røldal. Fire år måtte han vente for den neste store seieren. I østerrikske Fieberbrunn (2016) vant han igjen over verdens beste konkurranse-frikjørere. 

Saken fortsetter under bildet

OGSÅ EN HØKKER: Selv om han er veldig kjent for det, er det ikke nødvendigvis sånn at han MÅ ta backflip ut alt han hopper, selv om Dennis selv mener det ofte er enklere enn å hoppe «vanlig». Bilde: Bård Gundersen
OGSÅ EN HØKKER: Selv om han er veldig kjent for det, er det ikke nødvendigvis sånn at han MÅ ta backflip ut alt han hopper, selv om Dennis selv mener det ofte er enklere enn å hoppe «vanlig». Bilde: Bård Gundersen

Året etter seieren i Fieberbrunn var Dennis uheldig og skadet seg stygt. Favorittfjellet ble plutselig som et mareritt for Dennis. Skadene han fikk, gjorde ham sengeliggende i to måneder med store komplikasjoner som han fortsatt sliter med i dag. Denne historien blir det mer om i den siste episoden av «Hva er det med Vågå?»

I fjor ble Dennis dessuten et kjent fjes for mannen i gata etter Håvard Hanasand sin dokumentar «Heedless». Serien gikk på NRK og er en av statskanalenes mest sette dokumentarer gjennom tidene. 

Her finner du alt av Hva er det med Vågå?

Publisert 7. november 2018 kl 12.00
Sist oppdatert 7. november 2018 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen