/ Folk

Se Dennis Risvoll på Jotunheimen-skitur med hunder

Den første av tre kortfilmer med Dennis Risvoll, laget av Johan Wildhagen, er nå ute. Her drar han på topptur i Jotunheimen med hundespann.

Sist oppdatert: 15. november 2020 kl 16.00
Dennis Risvoll
MED HUNDER: Dennis Risvoll bruker hunder som transport i Jotunheimen. Foto: Skjermdump
Lesetid: 2 minutter

Da koronavirsuet Covid-19 stengte Norge, dro frikjører Dennis Risvoll til Jotunheimen med Johan Wildhagen.

Nå er den første filmen klar, etter å blant annet ha hatt premiere på Film Tour tidligere i høst. Her får du blant annet bli med på hunde-topptur med Risvoll.

Slik beskriver filmskaper Johan Wildhagen filmene med egne ord:

Mitt mål er å overføre verdien, skjønnheten og gleden av å være i den ville naturen. 

Tiden man bruker for å være i vill natur gir rom for refleksjon. Å føle seg liten i store landskap gjør deg ydmyk, og denne ydmykheten må vi ta med videre i våre liv.

Naturen er forutsetningen og fundamentet for alt liv.

Film nummer en og to er fra Jotunheimen. Disse fjellene er nær der Dennis bor. Fjellområdet Jotunheimen er omlag 3500 kvadratkilometer, og en tredjedel av dette fjellområdet er en del av Jotunheimen nasjonalpark.

Den tredje filmen er fra Lofoten; der broren til Dennis, Niclas, har flyttet til. Disse fjellene er langt fra nye. De ble dannet for omlag 1800 millioner år siden.

Etter en unormal varm og stromfull vinter vi fikk et værvindu som vi hadde håpet for. Den første uka i mars i Lofoten var magisk! Vi bodde på Lofoten Ski Lodge og hadde det gøy i fjellene med Niclas og guidene fra Northern Alpine Guides.

Og så gikk vi i covid-modus en stund. 

I slutten av april dro vi tilbake til Jotunheimen og fikk fersk og luftig snø, og overraskende lave temperaturer. Vi fikk vinteren tilbake i mai! Vi starta i øst, og så reiste vi vestover og avslutta i sørvest den 30.mai og plutselig var det sommer og kjempevarmt. We oppdaget også nye og fine måter å komme nærmere fjellene i nasjonalparken uten å gå på feller.

Se filmen her:

Publisert 15. november 2020 kl 16.00
Sist oppdatert 15. november 2020 kl 16.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen