Da koronavirsuet Covid-19 stengte Norge, dro frikjører Dennis Risvoll til Jotunheimen med Johan Wildhagen.

Nå er den første filmen klar, etter å blant annet ha hatt premiere på Film Tour tidligere i høst. Her får du blant annet bli med på hunde-topptur med Risvoll.

Slik beskriver filmskaper Johan Wildhagen filmene med egne ord:

Mitt mål er å overføre verdien, skjønnheten og gleden av å være i den ville naturen. 

Tiden man bruker for å være i vill natur gir rom for refleksjon. Å føle seg liten i store landskap gjør deg ydmyk, og denne ydmykheten må vi ta med videre i våre liv.

Naturen er forutsetningen og fundamentet for alt liv.

Film nummer en og to er fra Jotunheimen. Disse fjellene er nær der Dennis bor. Fjellområdet Jotunheimen er omlag 3500 kvadratkilometer, og en tredjedel av dette fjellområdet er en del av Jotunheimen nasjonalpark.

Den tredje filmen er fra Lofoten; der broren til Dennis, Niclas, har flyttet til. Disse fjellene er langt fra nye. De ble dannet for omlag 1800 millioner år siden.

Etter en unormal varm og stromfull vinter vi fikk et værvindu som vi hadde håpet for. Den første uka i mars i Lofoten var magisk! Vi bodde på Lofoten Ski Lodge og hadde det gøy i fjellene med Niclas og guidene fra Northern Alpine Guides.

Og så gikk vi i covid-modus en stund. 

I slutten av april dro vi tilbake til Jotunheimen og fikk fersk og luftig snø, og overraskende lave temperaturer. Vi fikk vinteren tilbake i mai! Vi starta i øst, og så reiste vi vestover og avslutta i sørvest den 30.mai og plutselig var det sommer og kjempevarmt. We oppdaget også nye og fine måter å komme nærmere fjellene i nasjonalparken uten å gå på feller.

Se filmen her: