– Bruddene i ryggen er stabile sier legene, så jeg trenger mest sannsynlig ikke operasjon. Jeg er bare overlykkelig over at det gikk så bra som det gjorde, jeg trodde jeg skulle stryke med der i starten. Kjente ikke beina mine, og kunne ikke se noe. Ganske skremmende, forteller Dennis Risvoll fra sykesenga i St. Johann i Østerrike.

Les mer om saken og se kræsjen her!

Nordmannen deisa i fjellveggen da han bomma på en takeoff i slutten av runnet sitt under Freeride World Tour-runden i Fieberbrunn. Også tre andre kjørere ble sendt til sykehus etter den dramatiske konkurransen, men de tre andre slapp unna med ubetydelige skader.

– Det var en ganske så jævlig dag, men jeg har heldigvis fått overraskende gode nyheter til tross for det brutale møtet med fjellveggen. Det var ræva oppfølging i starten, men nå har jeg i det minste fått noen koselige sykesøstre. Det gjør jævlig vondt, men det er mye bedre enn å være død eller lam!

– Hva skjer videre nå?

– Jeg må ligge her noen dager, før jeg blir frakta til sykehuset i Lillehammer, hvor jeg blir liggende i to uker. De har allerede prøvd å få meg til å stå, så det er jo veldig positivt. Jeg hadde flaks, sier Dennis, som har hatt besøk av bror Niclas hele tiden.

– Med så gode venner og familie, og såpass gode nyheter i forhold til ryggen har jeg det ganske så bra.

Inneværende sesong er selvsagt spolert for Norges beste konkurranse-frikjører, men ifølge legene skal han være i form igjen til høsten når neste sesong starter.