/ Røldal

Røldal Skisenter

Røldal har kanskje Norges beste terreng for frikjøring. Det er bratt, ofte fullt av snø og elsket av kjennere. Topptur er det også tonnevis av muligheter for - bare være oppmerksom på skredfaren.

Sist oppdatert 16. oktober 2021 kl 12.00
Røldal skisenter fri flyt RFC freeride røldal alpint
I september 2019 kunne Røldal skisenter skryte av å begynne å bygge såle. Foto: Røldal skisenter

Ingen andre anlegg i verden er mer beryktet for snøkvaliteten sin enn Røldal. Til og med frikjøringskonkurransen Freeride World Tour har lagt ett av rennene sine til Røldal i 2012 - som Dennis Risvoll vant med et par backflips. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Skikjøringen har bidratt til å sette den isolerte fjellbygda på verdenskartet - de fikk elektrisitet her først i 1958 og helårsåpen veiforbindelse i 1963. Røldal Freeride Challenge har siden vært arrangert her hvert år, som kanskje den gjeveste av alle rennene i norsk organisasert frikjøring. 

   

Løypekart og snøforhold

Røldal skisenter løypekart offpiste freeride pudder løssnø
Du har telefon til den lokale taxien på løypekartet - du kommer til å ha bruk for skyss i Røldal.

Anlegget biter seg fast i en fjellside rett inntil riksveien som bukter seg opp og igjennom fjellet. Alt er høyt over tregrensa, og heisene er skranglete og små i forhold til hva fjellet kan by på.

Det er skjelden noe park å snakke om i Røldal, men du finner som regel et hopp eller to i anlegget.

Varmestue finner du øverst ved tunnellinngangen, men tilbudet der er på den mer beskjedne siden. 

Røldal er særlig beryktet for å få massevis av snø, men også for dårlig sikt og tåke. Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Røldal skisenter.

 

Offpiste og topptur

Saudasvingen, reinsstigen, og den beryktede turen ned til tunnellmunningen på baksiden. Dette er bare noen få av de store linjene du kan legge ned i Røldal, såfremt forholdene ligger til rette for det.

Røldal skisenter har mye bra terreng, og mye veldig bratt terreng som krever en del snø for å være kjørbar. Nedbørsmengdene gjør det også ekstra viktig at du er bevisst på skredfaren når du ferdes her.

 

Mulighetene for skikkelig freeride i Røldal skisenter er så mange at vi har skrevet en egen offpiste - guide for skisenteret som du finner her

Skal vi snakke om topptur i og rundt Røldal, blir det heller ikke plass i denne saken. Vær trygg på at mulighetene er svært mange! Her er vår store oversikt over randonee og topptur i Røldal.

randonee topptur røldal
Toppturmulighetene i fjellene rundt er store!

 

Fri Flyt - reportasjer

Her er et utvalg av tidlig-toppturer i Røldal og tilstøtende område på Haukelifjell.

Røldal er med i oversikten vår over norges beste offpiste her.

Vi har dekket Røldal Freeride Challenge i en årrekke, men særlig denne saken om tidenes duell i 2009 er pensum.

Her kan du lese alle sakene vi har skrevet om Røldal skisenter.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Røldal er såpass beryktet for sin bortgjemthet at de til og med har en stavkirke her. Bil er eneste seriøse reisemåte. Her finner du anlegget på google maps.  

Røldal er en søvnig liten plass, men skisenterets vekst har stått sentralt for utviklingen i bygda. Røldalterrassen har tilløp til afterski og underholdning. Ellers en del hoteller og alpe-aktige lodger, samt bra overnatting på campingplassen.

   

Røldal Skisenter i Odda

roldal.com

53 65 48 00

Antall heiser: 7

Antall nedfarter: 12

Lengste nedfart: 2000 m

Høydeforskjell: 500 m

Heiskort: 440 kr

Hvor: 131 km fra Haugesund, 191 km fra Stavanger, 164 km fra Bergen, 300 km fra Kristiansand, 321 km fra Oslo, 687 km fra Trondheim

Publisert 16. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 16. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen