– Nå ber vi på våre knær om at værmeldingen stemmer. At været skal snu nå er som musikk i mine ører, sier daglig leder ved Røldal Skisenter, Oddvar Bratteteig til Fri Flyt.

For mens snøen har lavet ned på Østlandet den siste uken, og snøproduksjonen har gått på høygir i flere sesongstart-klare skianlegg, har ikke Røldal hatt den samme snøfesten. Men nå ser det ut til å bli hvitere tider for skisenteret i Odda. Tirsdag denne uken kom de i gang med produksjonen, og en værendring er i ferd med å skje.

På værmeldingstjenesten Yr kan man se at Røldal sentrum vil få store mengder med nedbørn i form av regn den kommende uka, mens skisenteret mest sannsynlig kan få snø hver dag fra og med søndag. Det gleder Bratteteig.

– Kommer alt som snø, kan det fort komme opp mot 70 centimeter. Vi har jo startet med snøproduksjon, men det er nå det været kommer de blir skikkelig.

Skjermbilde 2016-11-09 kl. 12.41.31
Skjermbilde 2016-11-09 kl. 12.41.31

VÆRPROGNOSE: På Fri Flyts snøvarsel blir det lavere temperaturer og mer snø inn mot neste uke. Foto: Fri Flyt snøvarsel

Årsaken til at Røldal ikke har kunnet nyte snødumpet er fordi det har vært, og er, østavær, som er svært fordelaktig for skianleggene på Østlandet. Blant annet har Kongsberg fått en halvmeter nysnø, og Hemsedal og Trysil er allerede klare til sesongåpning. Først så det ut til at været ikke skulle snu før neste uke, men har senere blitt fremskyndt til søndag. 

– Det kan godt komme enda før for vår del, ler Bratteteig.

Røldal har på sin side verken hatt forhold til å starte snøproduksjon eller preppe natursnø. Nå kan det snu i takt med været, som ser ut til å snu til vestavær søndag.

– Vi krysser fingrene for et skikkelig snødump nå. Vi har plass til det, for å si det sånn.

Planlagt åpningsdato for skisenteret i Odda er foreløpig satt til 26. november. Bratteteig utelukker derimot ikke at heisene kan begynne å gå før.

– Vi åpner så fort vi kan, og så lenge forholdene ligger til rette på det. Nå har bakken fryst, og snøproduksjonen går for fullt. 

I første omgang åpnes den ene stolheisen og nybegynner-heisen opp til 1000 moh.