– Det har vært et hyppig diskutert tema de siste åra hva som er best. Vi har landa på at det er best å kjøre vårt eget opplegg, sier arrangør Eirik-Sondre Husby.

Torsdag ble det klart at Norway Freeride bryter med FWQ (Freeride World Qualifier), og arrangerer en norgescup tuen påvirkning fra verdenscupen. Det betyr lavere terskel for å melde seg på, i tillegg til at startlistene vil bære preg av flere norske deltakere.

Det er fremdeles uklart hvilke konkurranser som skal være med i den nye norgescupen, men Røldal, som er den konkurransen som tradisjonelt verdsettes høyest, bekrefter at de skal være med i den nye norgescupen.

– Det har blitt vanskeligere å arrangere konkurranse av dette formatet basert på dugnadsvilje og få ressurser. Å arrangere på våre premisser vil gi oss høyere gjennomføringsevne, forteller Husby.

Norgescupens involvering i FWQ-systemet har vært et svært omdiskutert tema, og da Vågå skulle starte Høkkers Invitational var de klare fra start på at de ønsket sitt eget system. Nå gjør altså Røldal det samme, som har hatt status som firestjerners i kvalifieringssystemet. Tidligere har også Røldal hatt verdenscuprenn.

– Vi ønsker å samle frikjøringsmiljøet til en konkurranse som holder et høyt nivå, samtidig som den bevarer den gode gamle, RFC-stemninga. Årets konkurranse, den 17. utgaven, vil ha samme formatet som tidligere.