/ RFC

Film av Dennis Risvoll sin førsteplass i RFC 2022

Film av runnet som sikret Dennis Risvoll seier i RFC 2022

Slik vant Dennis Risvoll Røldal Freeride Challenge 2022. Her ser du hjelmkamera- og zoomvinkel fra målområdet.

Sist oppdatert: 25. april 2022 kl 14.39
Lesetid: 4 minutter

– Runnet føltes overraskende bra. I hvert fall i ettertid. Selv om jeg var litt skuffa da jeg kom ned. Jeg har vel egentlig aldri vært helt fornøyd med et eneste run i hele min skikarriere, sier Dennis Risvoll som vant skiklassen i den prestisjetunge frikjøringskonkurransen Røldal Freeride Challenge i helgen.

Risvoll hadde egentlig planer om en større flipp på toppen og dobbel backflip på siste.

– Men jeg hadde ikke nok fart, så det droppet jeg. Men det var tydeligvis smart at jeg ikke gjorde det. Landingen var litt flat, så det kunne gått galt, fortsetter Risvoll.

Åpenbart var det nok til å sikre førsteplassen i RFC 2022, foran sambygdingen Eirik Schjølberg og Stinius Skjøtskift på tredje.


Han var favoritt da det forsinkede 20-årsjubileet endelig kunne arrangeres, med nydelige snøforhold i bratthengene på Vestlandet.

Uken før RFC postet Risvoll en film på Instagram der han satte en strøken dobbel backflip hjemme på Lemonsjøen i Vågå. Den etterlot ingen tvil om at seier var målet.

HØKKERS: Dennis Risvoll og et knippe av de talentfulle frikjørerene fra Lemonsjøen rundt seg. Også kalt Trollhøe Høkkers. Foto: Erlend Sande
HØKKERS: Dennis Risvoll og et knippe av de talentfulle frikjørerene fra Lemonsjøen rundt seg. Også kalt Trollhøe Høkkers. Foto: Erlend Sande

– Det føles godt at folk skjønner at jeg er tilbake, selv om jeg har vært i god skiform lenge. Man blir jo litt sliten av å bevise ting hele tiden, men det er selvsagt vanskelig for folk å vite hvilket nivå man ligger på når du ikke får kommunisert det gjennom konkurranser, sier Risvoll. 

(Film fra sletta med zoom-linse ligger nederst i saken)

Risvoll var i flere år Norges håp på herresiden i Freeride World Tour og ble portrettert i TV-dokumentaren Heedless.  Men han føler at folk avskrev ham etter skadene han pådro seg etter ulykken under Freeride World Tour i Fieberbrunn for fem år siden. Selv om han vant Høkkers Invitational allerede året etter (2018).

Frikjøreren innrømmer at han fortsatt sliter med vond rygg, og en delvis avrevet rumpemuskel, som naturligvis ikke er optimalt for en skikjører av hans kaliber.

– Nå går det bra. Såpass at jeg ikke kan klage. Men det er mye problemer som henger igjen, og jeg får prolaps i ryggen omtrent en gang i året. Derfor trener jeg også mye. Jeg er en treningsnarkoman, sier Risvoll som trener både styrke og kondisjon hver eneste dag for å holde skader i sjakk og kroppen i form. 

I helgen fikk han bevist hvem han er god for, i konkurranse med store deler av Norges frikjøringselite. 

KLAR FOR MER: På herresiden er Dennis Risvoll den mest suksessrike konkurransefrikjøreren fra Norge med sine to førsteplasser i Freeride World Tour. Foto: Christian Nerdrum
KLAR FOR MER: På herresiden er Dennis Risvoll den mest suksessrike konkurransefrikjøreren fra Norge med sine to førsteplasser i Freeride World Tour. Foto: Christian Nerdrum

Her kan du se seiersrunnet til Tuva Rosnes.

– Hvorfor har du aldri vært fornøyd etter et run? 

– Det er vel fordi jeg aldri helt har klart å vise hva jeg har inne, og er god for. De gangene jeg har prøvd, har det gått åt skogen, så det er kanskje et mål jeg har; å få til et run jeg er helt fornøyd med en gang. 

– Så da kan du ikke legge opp helt enda? 

– Jeg gikk vel en stille tanke om at: hvis jeg vinner nå, så skal jeg legge opp. Men seiren ga mersmak, så nå tenker jeg absolutt ikke å legge opp. Nå kan heller ikke Torgrim (Vole) lenger si at han har flest alpinseire i Røldal. Han har tre og jeg har fire, hvis du regner med 2014, da det var Freeride World Tour i stedet for RFC i Røldal, sier Risvoll og ler.

FIRE DROPP TOTALT: Dennis Risvoll åpnet ballet med to store drop og fulgte opp med to baklengs-saltoer. Foto: Moxey / Røldal Freeride
FIRE DROPP TOTALT: Dennis Risvoll åpnet ballet med to store drop og fulgte opp med to baklengs-saltoer. Foto: Moxey / Røldal Freeride

– Men planene om å komme tilbake til FWT har jeg skrinlagt. Det føles egentlig veldig deilig, fortsetter han.

– Hva er det som gjør dette gøy nå da?

– At jeg klarer å presse nivået mitt enda mer. Og det gjør jeg fortsatt. Det må man bare, for konkurransen blir stadig sterkere. Når jeg ikke klarer det lenger, så legger jeg opp, sier Risvoll. 

Filmene er laget av Moxey / Røldal Freeride. Hjelmkamerafilm: Dennis Risvoll

Publisert 25. april 2022 kl 14.11
Sist oppdatert 25. april 2022 kl 14.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen