/ Røldal

Kveldskjøring i Røldal Skisenter

Nå kan du nyte pudder til en 50-lapp i Røldal

– Vi vet at det er mange som sliter der ute, det er harde tider. Vi ønsker at kveldskjøringen skal være for alle, sier Oddvar Bratteteig i Røldal Skisenter.

Sist oppdatert: 18. januar 2023 kl 15.00
KØ PÅ EN TIRSDAGSKVELD: Et ukjent fenomen for både Bratteteig og ivrige kveldspudderhunder. Foto: Alexander Urrang Hauge
KØ PÅ EN TIRSDAGSKVELD: Et ukjent fenomen for både Bratteteig og ivrige kveldspudderhunder. Foto: Alexander Urrang Hauge
Lesetid: 3 minutter

Han er daglig leder ved Røldal Skisenter og i går satte de det som trolig er ny rekord for kveldskjøring i anlegget.

– Vi solgte 430 kveldskort og har registrert at 70 sesongkort var i bruk. 500 skikjørere på besøk, sier han. 

– Selvsagt er det langt unna en vanlig helgedag, da har vi gjerne 1400 mennesker her. Men nå er det jo færre heiser i sving og kun tre timer åpent, sier daglig leder. 

Lite vind, knusktørr løssnø og god sikt med hjelp fra flombelysningen gjorde at frikjørerne virkelig fikk boltre seg i kveldsmørket. Noen kjørte med hodelykt, andre på ren intuisjon. 

Fra første tirsdag i januar og ut uke ni i februar åpner Røldal Skisenter for kveldskjøring tirsdager og fredager. 

FANTASTISKE FORHOLD: Snøen var tørr og fin fra topp til bunn, ingen vinn, fin temperatur og dessuten er det kveldskjøring: det er jo noe spesielt med flombelysning, sier Oddvar Bratteteig. Foto: Alexander Urrang Hauge
FANTASTISKE FORHOLD: Snøen var tørr og fin fra topp til bunn, ingen vinn, fin temperatur og dessuten er det kveldskjøring: det er jo noe spesielt med flombelysning, sier Oddvar Bratteteig. Foto: Alexander Urrang Hauge

– Kveldskjøringen har blitt en braksuksess. Ikke fordi vi har gode inntekter - vi blir jo ikke rike på dette. Men fordi vi ser vi oppnår akkurat det som var målet. Vi ser folk som tropper opp med gammelt utstyr, men med ny skiglede, forklarer Bratteteig. 

– Mange gjenoppdager gleden av å være på ski, og de tar med familie og venner. Det er utrolig godt å se, forteller han. 

Bratteteig mener flere faktorer spiller inn på suksessen, men det er en som er helt avgjørende.

– I går hadde vi helt fantastiske forhold. Snøen var tørr og fin fra topp til bunn, ingen vinn, fin temperatur og dessuten er det kveldskjøring: det er jo noe spesielt med flombelysning, sier Oddvar Bratteteig.

Skiglede for alle

Den siste avgjørende faktoren Bratteteig refererer til er prisen. Røldal Skisenter solgte kveldskortene til 50 kroner. 

– Vi har grublet fram og tilbake på hvordan vi kan rekruttere flere skikjørere her lokalt. Nå vet jo også at det er tøffe tider for mange, og at heiskort kan være kostbart. Derfor velger vi å legge oss på en pris som alle kan klare, sier han.

Sammen med Odda Idrettslag, Sparebanken Vest og industribedriften Boliden har de også finansiert gratis skibuss fra Odda til Røldal

Kø i kvelden

Til tider var det faktisk så mange skikjørere at det oppsto heiskø i Røldal denne tirsdagskvelden. Et ukjent fenomen for både Bratteteig og ivrige kveldspudderhunder.

– På sikt kan det være vi må vurdere å åpne flere heiser, men da må vi også bygge ut flombelysningen. Et annet tiltak er å utvide åpningstiden, slik at publikum blir fordelt over flere timer, sier Bratteig som håper det gode besøket fortsetter.    

Publisert 18. januar 2023 kl 15.00
Sist oppdatert 18. januar 2023 kl 15.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen