/ Røldal

Snørekord i Røldal?

HELGEMELDINGA: Det ventes vanvittige snømengder til Røldal –som allerede har knust en snødybderekord denne vinteren.

Sist oppdatert: 8. januar 2015 kl 14.10
RØLDALSPUDDER: Nok en gang ser Røldal ut til å vinne helgens kamp om puddersnøen. Dette bildet er fra Røldal torsdag. Men det er nysnø på vei også flere andre steder. Foto: Bjørn Ove Hagen
RØLDALSPUDDER: Nok en gang ser Røldal ut til å vinne helgens kamp om puddersnøen. Dette bildet er fra Røldal torsdag. Men det er nysnø på vei også flere andre steder. Foto: Bjørn Ove Hagen
Lesetid: 3 minutter

I slutten av desember var den offisielle snødybden i Røldal 117 centimeter, og det var ny rekord for måneden. Og da snøvarslingsnettstedet sjogg.no meldte 104 (!) centimeter snø i Røldal fra i går og fram til lørdag var januarrekorden innen rekkevidde med veldig god margin.

Langt igjen til januar-rekorden

– Nede i Røldal er det omtrent en meter snø i dag. I skisenteret er det cirka halvannen meter i terrenget nederst og drøyt to meter lenger opp. Dette er gjennomsnitt, vi måler ikke snø i leheng på toppen. Når vi snakker snørekorder i Røldal, er det på den offisielle målestasjonen nede i bygda. Her oppe i skisenteret har det vært nedsnødde heiser flere ganger, og det er langt igjen dit. Rekorden nede ved Stavkirka er 165 centimeter i januar, den ryker ikke i dette lavtrykket. Snøen der nede er våt i dag, sier Røldal-markedssjef Pelle Gangeskar.

2
2

TORSDAG: Slik så frikjøringsområdet Fjellsiden –som ligger bak førsteheisen og nye Røldal ekspress- ut torsdag. Foto: Bjørn Ove Hagen

Søndag er dagen

Men selv om det har vært mildvær har han sterk tro på ei bra –og dyp- skihelg i Røldal, og mener søndag er dagen. Det siste døgnet har de fått 10 centimeter nysnø.

– Lørdag er det meldt latterlig mye vind, så jeg tviler på om vi klarer å holde store deler av anlegget åpent. Søndag derimot kan bli bra. Akkurat nå er det vekslende mellom opphold og kraftige snøbyger. Minus en grad nederst i anlegget.

– Hvordan er føret i dag, torsdag?

– 10 centimeter nysnø nede. Hos oss måler vi nysnø i nedre del, siden våre gjester ikke bare står på ski på toppen av anlegget. Bristende skarelag opp til 850 meter over havet, så tørrsnø høyere opp. Mer lignende «Sierra-cement» enn champagnepudder grunnet nattens mildvær.

Redusert til «bare» 60 cm.

Likevel blir det nok bedre føre i helga. Selv om snøvarselet er kraftig redusert fra onsdagens 104 centimeter, troner Røldal fortsatt klart øverst på snøvarslinga torsdag ettermiddag, med 60 centimeter i vente de neste tre døgnene.

– Vi er blitt vant med mye nysnø i vinter, men det kunne vært kjekt med litt sol, eventuelt opphold en dag. Heldigvis har den nye ekspressheisen åpnet terreng nedover i skogen, så litt referansepunkter får man uansett vær, sier Gangeskar.

Ellers er det Vestlandet og deler av  Oppland som ligger an til å få best føre mot helga. Skredfaren holder seg på tre –betydelig- der de største snømengdene ventes, ellers ligger faregraden på 2 –moderat. Les mer om skredproblemene og varsel for helga i din region på varsom.no.

3
3

RFC-LAND: Her er det bare å plukke ut linjer hvis du skal kjøre Røldal Freeride Challenge (RFC) til våren. Da er det lite sannsynlig at snømangel blir et problem. Foto: Bjørn Ove Hagen

10690165_760717694015674_7573165276677334128_n
10690165_760717694015674_7573165276677334128_n

LITT AV EI MELDING: Slik så sjogg.no ut i går. 104 centimeter på topp...

Publisert 8. januar 2015 kl 14.10
Sist oppdatert 8. januar 2015 kl 14.10
annonse
Relaterte artikler
Røldal skisenter thomas kleiven saudasvingen
– Vi har spennende ting på gang

Røldal vil åpne for mer frikjøring

KØ PÅ EN TIRSDAGSKVELD: Et ukjent fenomen for både Bratteteig og ivrige kveldspudderhunder. Foto: Alexander Urrang Hauge
Stor interesse for kveldskjøring i Røldal Skisenter

Nå kan du nyte pudder til en 50-lapp i Røldal

Fri Flyts Christian Nerdrum finner seg en lomme med fjærlett puddersnø i Saudasvingen. Bilde: Bård Gundersen
Snøsikker frikjøring i sørvest

Dette er løssnøparadiset Røldal

Oddvar Bratteteig.
Røldal skisenter fikk sjokkregning for nedstengt skisenter

– Det er helt totalt galskap

Røldal skisenter fri flyt RFC freeride røldal alpint
Fri Flyt anleggsguide

Røldal Skisenter

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen