/ Folk

Norges beste frikjører

Spørsmålet om hvem som er Norges beste frikjører vil nok skape debatt med splittede meninger. Men om vi ser på papiret, og regner oss frem til svaret, vil fasiten lande på Øystein Aasheim. Her er episode 3.

Sist oppdatert: 12. november 2018 kl 09.57
Lesetid: 1 minutter

Saken var først publisert 12. november 2018

Øystein Aasheim, oppvokst i hjemanlegget Lemonsjøen, hadde nemlig en bunnsolid fjorårssesong (2018) i den norske frikjøringsucupen der han til slutt ble stående som sammenlagtvinner og tittelen Norgesmester. 

– Høydepunktet var vel sikkert å vinne norgescup-rennet på Voss, vil jeg tro, sier Aasheim som dermed fikk sin første seier i den norske cupen. 

– Nå har jeg kjørt skirenn i mange år, så det var godt å endelig vinne. Evig toer, såkalt. Vegard Ulvang, fortsetter Asheim. 

Saken fortsetter under bildet

NORGESMESTEREN: Endelig skulle den evige toeren få sitt gjennombrudd. I forrige vinters Norgescup dro Øystein Aasheim hjem sammenlagtseieren. Bilde: Bård Gundersen
NORGESMESTEREN: Endelig skulle den evige toeren få sitt gjennombrudd. I forrige vinters Norgescup dro Øystein Aasheim hjem sammenlagtseieren. Bilde: Bård Gundersen

Skikompis Dennis Risvoll er ikke overrasket over Øysteins endelige gjennombrudd, og de fleste som kjenner kvalitetene til vagveren mener heller det var på tide. Den mer rutinerte Risvoll skryter av skikompisen og innrømmer at Øystein ligger foran Dennis da han var på Øysteins alder.  

– Selv om Øystein går jævlig svært, så er han veldig flink til å vite hva han skal gjøre og hva kroppen klarer. Det er sjelden jeg ser Øystein tryne, sier Dennis som mener den 190 cm lange mannen får skikjøring til å se irriterende lett ut. 

Her finner du alt av Hva er det med Vågå?

Publisert 12. november 2018 kl 09.57
Sist oppdatert 12. november 2018 kl 09.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen